Incepand cu anul 2019, toate tichetele de beneficii extrasalariale din Romania vor putea fi emise pe suport electronic. Asta inseamna ca, pe langa tichetele de masa sau voucherele de vacanta, si tichetele cadou, de cresa si tichetele culturale vor fi emise pe card.

In acest context, compania Edenred Romania a anuntat ca va lansa primele tichete cadou electronice pana la sfarsitul primului trimestru 2019, avand deja o retea de peste 2.500 de comercianti parteneri pentru varianta electronica a tichetelor cadou. Tichetele cadou electronice vor putea fi utilizate si pentru plati online.

Edenred estimeaza ca peste 20% dintre companiile client vor face tranzitia la cardurile de tichete cadou in prima jumatate a acestui an.

"Aparitia cadrului legal care ne permite sa emitem tichete cadou si pe suport electronic este un mare pas inainte, asteptat cu nerabdare si de angajatori, si de angajati. Ca in cazul tichetelor de masa, unde angajatii si companiile au adoptat masiv cardurile in locul tichetelor tradtionale, pe suport hartie, estimam ca si in cazul tichetelor cadou vom vedea o preferinta clara pentru suportul electronic. Cardurile de tichete cadou satisfac mult mai bine afinitatea romanilor pentru tehnologiile digitale si pentru beneficiile pe care le aduc acestea in viata de zi cu zi", a declarat Dana Sintejudean, General Manager Edenred Romania & Moldova.

Tichetele cadou pe suport hartie vor continua sa circule, avand cadru fiscal identic.

Conform analizelor Edenred, tichetele cadou sunt pe locul patru in topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii in Romania. Edenred estimeaza ca 1 din 3 companii care acorda angajatilor tichete de masa suplimenteaza pachetele de compensatie ale acestora cu tichete cadou oferite cu ocazia sarbatorilor majore (Craciun si Paste, dar si 1 iunie si 8 martie). Concret, asta inseamna ca aproximativ 400.000 de angajati, adica 8% dintre angajatii din Romania, au primit in ultimul an tichete cadou Edenred ca beneficiu extrasalarial la locul de munca.

Legea 165/2018 care face referire la cadrul fiscal al tuturor tichetelor prevede ca tichetele cadou, indiferent ca sunt emise pe suport hartie sau suport electronic, sunt scutite de impozitul pe venit si de taxe social-salariale si patronale, in limita unui plafon maxim de 150 de lei per beneficiar. Companiile pot oferi tichete cadou atat angajatilor, cat si copiilor minori ai acestora, de Craciun, Paste si 1 iunie, iar de 8 martie, doar angajatelor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri