Sunimprof Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografica producatoare de etichete autoadezive si ambalaje flexibile din Romania, a inregistrat in 2018 o cifra de afaceri de circa 98,8 milioane de lei, in crestere cu 9 procente fata de anul precedent. Pentru anul 2019, reprezentantii companiei estimeaza acelasi ritm de crestere a afacerilor si investitii de peste un milion si jumatate de euro in infrastructura si tehnologie.

Principalele investitii realizate de companie in 2018 au constat in achizitia si implementarea unui nou sistem ERP personalizat pentru domeniul tipografic, sistem in care Sunimprof Rottaprint opereaza in prezent, si care permite o mai buna organizare a fluxului de productie, contribuind la cresterea calitatii serviciilor oferite de companie. De altfel, Sunimprof Rottaprint continua planul major de investitii dezvoltat incepand cu 2013, cand compania si-a propus sa investeasca circa 18 milioane de euro in tehnologie si software pana in 2021.

Potrivit datelor companiei, numarul total de clienti Sunimprof Rottaprint a crescut in 2018 cu aproximativ 6% fata de anul precedent. Ponderea clientlor straini a ajuns in 2018 la circa un sfert din totalul portofoliului, compania exportand anul trecut in tari precum Belgia, Franta, Germania, Israel, Italia, Moldova, Olanda, Polonia, Statele Unite, Ungaria sau Elvetia.

Retail jobs

“In 2019, principalul obiectiv de business este legat de pastrarea si fidelizarea clientilor existenti in portofoliul Sunimprof Rottaprint. Pentru noi, clientii sunt parteneri de afaceri si grija noastra primordiala este sa le furnizam intotdeauna solutii personalizate potrivite nevoilor acestora. Achizitia de noi clienti nu este un obiectiv principal, insa pentru anul in curs estimam o crestere de 4-5% a portofoliului de clienti”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Sunimprof Rottaprint.

Anul trecut, cele mai solicitate produse din oferta Sunimprof Rottaprint au fost etichetele autoadezive, inregistrand pondere de peste 55%, fiind urmate de produsele din folie, precum ambalajele flexibile, etichetele wrap around si shrink sleeve, care ocupa un loc important in portofoliul companiei.

Citeste si:
Fondatoarea unei edituri online arată care sunt provocările...
Povestea Copilul Verde,...

Sunimprof Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografica producatoare de etichete autoadezive si ambalaje flexibile din Romania. Cu o experienta de 28 ani, compania cu sediul in Apahida, jud. Cluj, detine in prezent 4 centre logistice in Romania: Timisoara, Brasov, Ilfov, Pascani si 2 centre logistice in Ungaria si Germania, in care lucreaza peste 250 de angajati. In 2018, Sunimprof Rottaprint a livrat produse in 11 tari din Europa, Asia si Statele Unite ale Americii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri