Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Sensiblu preia 46 de farmacii de la Belladonna

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Sensiblu preia 46 de farmacii de la Belladonna. Cele 46 de farmacii pe care Sensiblu le preia sunt active exclusiv in Bucuresti, pe piata comertului cu amanuntul de produse farmaceutice si parafarmaceutice.

Autoritatea de Concurenta a analizat aceasta operatiune si a constatat ca nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate, potrivit unui comunicat de presa al Consiliului Concurentei.

Decizia va fi publicata pe site-ul Consiliului Concurentei dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.

Sensiblu activeaza pe piata comertului cu amanuntul de produse farmaceutice si parafarmaceutice, desfasurand si activitati ocazionale de distributie. Compania face parte din grupul de societati controlate de fondul de investitii Penta Investments, un grup specializat in investitii pe termen lung in diferite sectoare.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Finantelor, Belladonna a ingresitat in 2017 o cifra de afaceri de 4,1 milioane lei si un profit de aproape 250.000 lei. In schimb, Sensiblu a avut in 2017 o cifra de afaceri de 1,6 miliarde lei, iar profitul a fost in jur de 17,7 milioane lei.

Citeste si:
Sensiblu livrează produsele acasă în maximum o oră prin platforma...
Farmaciile Sensiblu livrează...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Grupul Penta Investments activeaza pe piata medicala din Romania, pe segmentul de retail farmaceutic, prin intermediul lanturilor de farmacii Sensiblu, Punkt si Arta. Pe piata comertului cu ridicata de produse farmaceutice si parafarmaceutice, Grupul Penta Investments este prezent, in principal, prin Mediplus Exim SRL.

Dr. Max a intrat pe piata romaneasca in urma cu doi ani si astazi isi desfasoara activitatea in 8 tari din Europa (Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Romania, Italia, Serbia, Ungaria si Bulgaria) cu peste 2.100 farmacii, venituri de 2.7 miliarde euro si peste 15.500 angajati.

Sursa foto: Shutterstock / petrmalinak

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri