Cinci tinere din Ucraina au lăsat în urmă trauma războiului și a refugiului pentru a se bucura, timp de trei zile, la Romanian Fashion Week (RFW), de ceea ce le place cel mai mult să facă: să prezinte, pe scenă, creațiile unor designeri. Cele cinci fete au venit la Iași din zone ale Ucrainei grav afectate de războiul declanșat de Rusia, altele au venit din țările unde s-au refugiat, precum Italia și Polonia.

„Întreg conceptul Romanian Creative Week este unul al sprijinului pentru oamenii creativi. Prin urmare, era firesc ca din echipa de manechine să facă parte și modele din Ucraina, tocmai pentru a aduce bucurie fetelor și pentru a le scoate din zona negativă în care se află țara lor. Modelele au fost foarte bucuroase să vină, mai ales că pentru unele dintre ele este prima ieșire din Ucraina. Au simțit, după ce au venit aici, că viața poate continua în ciuda războiului și după ce războiul se va încheia”, a explicat Alina Nechifor, reprezentanta agenției de modelling care le-a adus la Romanian Fashion Week pe tinerele din Ucraina.

Spre Iași, pe o rută ocolitoare

Drumul fetelor spre Iași nu a fost însă unul lin, având în vedere că vin, totuși, dintr-o zonă de război.

„Trei dintre ele au trebuit să călătorească cu o mașină, pe o rută ocolitoare, care să fie sigură. Tocmai de aceea au făcut foarte multe ore pe drum, au înconjurat să intre prin Suceava și de acolo la Iași”, a mai menționat Alina Nechifor.

Retail jobs

„Sper ca nimeni să nu mai treacă prin ce am trecut noi”

Daria Balandiukh, 15 ani, a intrat în lumea modellingului în urmă cu doi ani. Visează să ajungă pe scenele mari de fashion ale lumii și e convinsă că va reuși indiferent de obstacolele pe care le ridică viața.

„Eu și celelalte fete suntem foarte bucuroase să fim la Iași, că avem oportunitatea de a fi parte din acest spectacol, având în vedere și situația din Ucraina. Suntem recunoscătoare că ne susțineți atât de mult”, a declarat Daria.

Tânăra și familia ei sunt din Harkov, un oraș aflat sub bombardamentele armatei ruse.

Orașul meu este încă bombardat. Când a început războiul, ne-am speriat foarte tare. A trebuit să plecăm de acasă, să plecăm din orașul nostru. Este foarte trist și sper ca nimeni să nu treacă printr-o astfel de situație.

Citeste si:
Cele mai ridicole articole produse de designeri, care costă o avere
Cele mai ridicole articole...

Daria Balandiukh (FOTO), refugiată ucraineană

Daria Balandiukh (FOTO), refugiată ucraineană

Cea de a XIV-a sa ediție a Romanian Fashion Week a început vineri, la Iași, în Grădinile Palas. Mii de oameni au venit la show-ul de deschidere.

Spectacolul continuă tot acest weekend, iar pe cel mai impozant catwalk construit până acum în țară, 23 de designeri consacrați, 24 de designeri emergenți (14 dintre ei câștigători ai celui mai mare concurs dedicat modei în România) și secțiile de design vestimentar ale celor mai importante 4 universități de profil din țară își prezentă colecțiile în mai mult de 40 de show-uri individuale sau colective.

În cadrul Romanian Fashion Week, mai poate fi vizitată, până în 30 mai, expoziția RE:CUT, organizată la Palatul Culturii din Iași. Expoziția sintetizează, într-o singură instalație, unul dintre cele mai puternice și importante concepte ale perioadei: UPCYCLING. Vorbim despre reutilizarea creativă a unor colecții și modele vechi, transformate în ținute care descriu perfect moda acestui an.

Citeste si:
Un nou punct de atracție în Sectorul 6:cinema pe lacul din Parcul...
Un nou punct de atracție în...

În același timp, brandul românesc MURMUR organizează, în cadrul RCW 2022, un Pop-Up Store special la Iași. Timp de două zile, pe 28 și 29 mai, iubitorii brandului pot proba și cumpăra piesele vestimentare îndrăgite de vedete internaționale, precum Madonna, Lady Gaga, Beyonce sau Miley Cyrus.

Aflat la cea de-a doua ediție, Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România.

Sursa foto: Romanian Creative Week

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri