Festival de teatru, design, muzică, artă, bazar dar și o conferință despre Putin sunt câteva dintre evenimentele de pe agenda acestui sfârșitul de săptămână. Iată recomandările noastre pentru weekendul 20-22 mai.

FESTIVALUL MIEZ, PRIMA EDIȚIE

De vineri până duminică, pe malul Lacului Străulești are loc prima ediție a Festivalului Miez, susținut de UniCredit Bank. Sunt doar trupe și artiști din România, din diverse genuri - rock, hip-hop, disco, dar și tarafuri. Mai sunt și ateliere de creație, artă stradală și teatru și diferite activități pentru copiii.

Line-up-ul Festivalului Miez:

Vineri 20 Mai – Disco Night, 18:00 – 00:00
EUGEN RĂDESCU, JIJI LAZĂR, MIRCEA MATEI.

Sambată 21 Mai – FunkRock Hotel, 16:00- 00:00
ȘUIE PAPARUDE, PARAZIȚII, VAMA, NIȘTE BĂIEȚI, DAN GEROSU, DJ ȘERBANESkU.

Duminică 22 Mai – Miez, 16:00- 23:00
WHITE MAHALA, TARAF DE CALIU, DAMIAN DRĂGHICI, IULIAN VĂCĂREAN, LIGIA KEȘIȘIAN.

Citește și: La ce activități puteți participa în al treilea weekend Străzi deschise în București

Retail jobs

Festivalul Miez are loc pe malul lacului Străulești, cu acces din Șoseaua Străulești Nr. 2. (harta). Se poate ajunge și cu linia 112 de autobuz, stația Foradex.

Prețul unui abonament pentru cele 3 zile de festival este de 129 lei + taxe de ticketing, iar cei care plătesc cu carduri UniCredit beneficiază de un discount de 20% din prețul abonamentului pe bilete.ro. https://www.bilete.ro/miez-festival/
Oferta early-bird cu abonament și prețuri reduse pe zile este valabilă până
Vineri 20 mai la ora 18:00, când se deschid porțile festivalului.
20-22 Mai – Abonament 129 lei + taxe
20 Mai – DISCO NIGHT - 30 lei + taxe
21 Mai – FUNKROCK HOTEL - 70 lei + taxe
22 Mai – MIEZ - 50 lei + taxe

ROMANIAN DESIGN WEEK

Este ultima șansă de a prinde Romanian Design Week, pentru că evenimentul se încheie pe 22 mai. Este ediția aniversară de 10 ani, la care puteți vizita în spațiul central al festivalului din Combinatul Fondului Plastic un oraș de design în miniatură, expoziții și cel mai mare concept store de design.

Citeste si:
Tramvaiele liniei 41 din Capitala nu vor circula in week-end
Tramvaiele liniei 41 din...

Un bilet de intrare la Romanian Design Week costă 32 de lei. În cadrul aceluiași eveniment, tot până pe 22 mai puteți vedea (gratuit) Așezămintele Ion I.C. Brătianu, transformate temporar în Design House. Aceste clădiri, printre cele mai frumoase din București, au fost inițial o bibliotecă publică construită de Brătieni, dar după ce regimul comunist le-a confiscat, au fost lăsate în paragină.

ST.ART FESTIVAL, ÎN CENTRUL VECHI

st.ART festival are loc pe 21 și 22 mai, în centrul Capitalei. Străzile Ilfov și Guglielmo Marconi vor fi închise circulației și vor fi transformate în ring de dans și scenă pentru artă, în toate formele ei, cu instalații interactive și artiști cunoscuți.

LINE-UP:
Sâmbătă:
ROA | DU MAD aka MADALINƎSCOVICI | Bross
& more
Duminică:
Bogdan Simion | Gramofone | K-lu | Kov | dobrikan
& more
Live art performance: Obie Platon.
Prețuri:
Abonament 2 zile - 75 lei
Pass ziua 1 - 50 lei
Pass ziua 2 - 50 lei

Citeste si:
Unde iesi sa te distrezi in weekend in Bucuresti
Recomandari de weekend: unde...

BURGERFEST

Pe 20 - 22 mai 2022, la Verde Stop Arena (Str. Barbu Văcărescu 162-164) are loc BurgerFest 2022.
Pe lângă concursul ”Cel mai bun burger”, la care oricine se poate înscrie, și, evident, zecile de tipuri de burgeri, bere, limonade sau dulciuri, mai sunt și concerte, de la ora 12:00 până la 23:00.

Intrarea costă 25 lei pe zi.

BAZAR DE COTROCENI

În Cotroceni are loc pe 21 și 22 mai Bazar de Cotroceni. Peste 130 de curți private și mici afaceri din acest cartier își deschid porțile pentru vizitatori.

Printre punctele de atracție este ZarBaZar by Mr. Jurjak (târg de vechituri, digital art și muzică), Sounds of Cotroceni, pe str. Pasteur 12 (muzică, viniluri, bijuterie contemporană, dar și vin și înghețată), dar și tururi arhitecturale ghidate și portrete.

PUTIN, MOTOCICLETE ȘI ARTĂ

Dacă nimic din cele de mai sus nu vă tentează, la Romexpo poate fi vizitat, între 20 și 22 mai, SMAEB, Salonul de Motociclete, Accesorii si Echipamente.

Citeste si:
Burgerfest, primul festival din Romania dedicat burgerilor
Burgerfest, primul festival...

La Ateneul Român are loc ediția a cincea a conferințelor „Despre lumea în care trăim”. Duminică, la ora 17:00, Mark Galleotti, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în spațiul rusesc, va vorbi despre Vladimir Putin.

Tot la Ateneu, în Piața George Enescu, Orange promite un ”spectacol fără limite” la Orange Expo, incluzând concert live de muzică clasică susținut de Orchestra Simfonică București.

De asemenea, continuă Art Safari, World Press Photo 2022, și și picnicurile culturale Weekend Sessions la Grădina Botanică cu Alma Nicole, Skye Collective, Maxim Belciug, dar și cu scurt-metraje de animație sau ateliere de yoga.

FESTIVAL DE TEATRU, LA CRAIOVA

La Craiova începe, pe 19 mai, Festivalul Internațional Shakespeare. Ediția de anul acesta cuprinde spectacole de teatru realizate de către mari regizori internaționali, performance-uri, instalații multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiecții de film în aer liber, lansări de carte, conferințe și dezbateri. Accesul este gratuit la multe dintre evenimente.

Citeste si:
Un britanic care consuma 30 de doze de Pepsi pe zi, vindecat prin...
Un britanic care consuma 30...

Vineri merită menționat spectacolul ”887” scris, regizat și interpretat de Robert Lepage, la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova - Sala „Amza Pellea”, iar duminică, ”Pericles” (după Shakespeare), regia Kelly Hunter, la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 15:00, și ”Othello” la Teatrul Naţional ,,Marin Sorescu", de la ora 20:00, în regia lui Oskaras Koršunovas, prezentat de OKT, Vilnius.

Spectatorii din București pot ajunge cu cele 6 navete culturale, care vor pleca în datele de 19, 20, 22, 24, 28, 29 mai, de la ora 13:00 de la TNB, Sala Studio.

FESTIVALUL CATEDRAL, LA IAȘI

La Iași, festivalul Catedral 2022, curatoriat de Summer Well, are loc în Grădinile Palas în zilele de 20 și 21 mai. Este prima ediție, iar show-urile se vor desfășura pe o scenă impresionantă.

Citeste si:
Cum amenajezi un magazin de haine. Sfaturi utile
Cum amenajezi un magazin de...

Pe lista artiștilor care vor urca pe scenă: Milky Chance, Sevdaliza, Alexandrina, Moonlight Breakfast, Dimitri’s Bats, Zimbru, Spike, Robin and the Backstabbers. Un bilet de o zi costă 106 lei, iar un abonament costă 191 de lei.

Sursa foto: wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri