Vrei sa afli mai multe despre industria de fashion? Fashion ROute, conferinta dedicata retailului de fashion si industriei textile, se reintoarce cu a treia editie pe 21 mai. Sub deviza „Fashion Upgrade”, Fashion ROute isi propune sa exploreze toate transformarile prin care industria trece si care este impactul acestora asupra pietei romanesti. Detalii, aici.

Cum tendinta de a consuma produse locale s-a intensificat in ultimii ani, iar romanii au inceput sa isi indrepte atentia inclusiv catre imbracamintea si incaltamintea romanesti, au aparut tot mai multe magazine atat online, cat si offline care aduna creatiile designerilor romani. Desi brandurile straine inca sunt preferatele romanilor, datorita preturilor mici pe care le ofera, produsele romanesti sunt apreciate pentru calitate, originalitate si pentru faptul ca reprezinta o alternativa la colectiile in masa oferite de brandurile straine.

Daca v-ati hotarat sa renuntati la brandurile straine si sa includeti in garderoba piese vestimentare romanesti, gasiti mai jos magazine online care vand haine 100% create in Romania.

Haine romanesti: de unde cumperi imbracaminte produsa in Romania

The Room Showroom

Citeste si:
Romania, cea mai importanta piata regionala pentru Creaton
Romania, cea mai importanta...

The Room Showroom este un business care promoveaza designeri romani, brandurile cu atitudine si in general slow fashionul. Brandul e atat un magazin online - theroomshowroom.com - cat si un showroom fizic, in Bucuresti, pe strada Episcopiei, nr.6. The Room Showroom are in portofoliu peste 38 de branduri apartinand designerilor romani, printre care amintim: Muna, Koja Concept, Lyria, Chotronette, Framboise, Ramelle si multi altii. Pe langa imbracaminte si incaltaminte, gasiti si cateva branduri de accesorii, genti si bijuterii.

Band of Creators

Band of Creators comercializeaza doar colectii semnate de designeri romani; detine un magazin online - brandofcreators.com - cat si un concept store in Bucuresti, pe strada Benjamin Franklin, nr.4. In Band of Creators, veti gasi articole de imbracaminte, incaltaminte si accesorii de la 48 de designeri romani, printre care mentionam: Afmf, Chic Utility, Marami, Metamorphoza, Parlor, Ioana Ciolacu, Nico Carp, Lemnia si multi altii.

Endra

Citeste si:
Brandul de fashion Superdry a deschis primele magazine din afara...
Brandul de fashion Superdry a...

Endra Online Concept Store detine o platforma online, dar si un showroom de prezentare in Bucuresti, pe strada Popa Soare 61. Endra care aduna creatiile a peste 30 de designeri romani. Printre brandurile prezente, amintim: Atelier Faiblesse, Arina Varga, Cristian Samfira, Coca Zaboloteanu, Laura Olaru, Larisa Dragna, Mihaela Glavan, Prochaine si altii.

Eris Design

Eris Design este un business din Cluj-Napoca, un showroom online de unde poti comanda haine realizate de designeri romani in propriile ateliere de creatie. Gasesti aici imbracaminte, incaltaminte, bijuterii, accesorii si produse de lifestyle de la creativi precum Monom, Gabriella Olar, Gina Gramus, Ancolette, Andreea Cioban, Antoanelle si altii.

D248

Citeste si:
Clujana iese din insolventa dupa doi ani de la deschiderea procedurii
Clujana iese din insolventa...

D248 este un butic de moda cu tinute realizate de designeri romani in editie limitata. In magazinul online gasesti haine realizate de designeri romani precum Monom, Ambra Design, Bluzat, Bianca Hristea, Couture de Marie, Maressia, Sac Bags si multi alti creativi.

Aria Trends

Aria Trends este atat un marketplace pentru haine romanesti, dar si o platforma de realizare de creatii la comanda. Din portofoliul Aria Trends fac parte designeri precum Aida Lorena, Monarh, Traces of Heels, dar si noi creativi care acum isi fac loc in piata.

Sursa foto: Alena Mozhjer/Shutterstock