Serban Roman, country director si vice-president Enterprise Investors, este de parere ca in piata exista bani pentru finantarea companiilor, insa este nevoie ca antreprenorii sa se gandeasca bine inainte ce tip de investitii sunt potrivite pentru afacerile lor

“Eu cred ca in momentul de fata sunt suficienti bani in piata. Companiile au multe alternative de finantare, bani sunt, mai degraba cred ca antreprenorul trebuie sa se gandeasca ce forma de finantare i se potriveste pentru planurile sale pe termen lung”, precizeaza Serban Roman, country director si vice-president Enterprise Investors, in cadrul conferintei Wall-Street Financial Forum

Acesta puncteaza faptul ca antreprenorul trebuie sa fie constient de faptul ca metodele de finantare trebuie sa se muleze pe planul acestuia de business si pe ritmul de crestere pe care si-l propune.

“Daca un antreprenor vrea sa creasca cu pasi mici, finantare perfecta este cea bancara, aceste institutii iubesc un antreprenor care nu vrea sa revolutioneze industria pentru ca pasi mici inseamna risc mic. Daca vrea sa creasca accelerat, fondurile de investitii vor iubi acel antreprenor, pentru ca ele sunt un cautarea unui risc mai mare, bancile nu au apetit pentru asa ceva. Depinde ce vrea sa faca cu compania in 5 ani, daca vrea sa o lase mostenire, daca vreau sa fie listata la bursa sau nu”, adauga Serban Roman.

5 tendinte pe care le vei...
Citeste si: 5 tendinte pe care le vei intalni in companiile multinationale in 2019

In ceea ce priveste ocolirea Romaniei de catre investitorii strategici, care aleg tarile din vecinatatea noastra, reprezentantul Enterprise Investors considera ca e nevoie ca autoritatile sa iasa in fata si sa dea de inteles ca au luat la cunostinta aspectele pentru care tara noastra nu a fost aleasa si demareze pasi pentru a evita repetarea acestor situatii.

Conferinta Wall-Street Financial Forum este organizata cu sprijinul Vastint (partener principal), OTP Bank (partener silver), CITR (partener silver), Enterprise Investors (partener silver) si Fondul Proprietatea (partener silver)

Foto: Ovidiu Udrescu

Analiza: 7 din 10 companii...
Citeste si: Analiza: 7 din 10 companii amana plata facturilor


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Human Finance lanseaza pe platforma equity crowdfunding