Avon Romania anunta vanzarea centrului de distributie detinut in localitatea Chiajna in cadrul unui contract de tip sale & lease back si demararea procedurii de selectie a unui cumparator pentru aceasta proprietate.

Avon Romania urmeaza sa incheie un contract de inchiriere pe un termen de 10 ani cu viitorul cumparator, ceea ce inseamna ca angajamentul investitional fata de piata locala, precum si operatiunile din Romania, raman la fel de solide. In acest proces, Avon Cosmetics este asistata de compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

Obiectivul urmarit prin operatiunea de sale & lease back este optimizarea si imbunatatirea operatiunilor financiare, iar contractul de inchiriere cu durata de 10 ani, la care se adauga optiunea de reinnoire dupa acest interval, este menit sa asigure continuarea fara sincope a operatiunilor curente.

„In ecosistemul international Avon, operatiunile din Romania sunt un model de bune practici, incepand de la strategia de piata si pana la rezultatele operationale. Prin aceasta decizie optimizam business-ul pe plan local si continuam sa consolidam stratega globala OPEN UP, prin care ne propunem sa nu blocam resurse in mijloace fixe, ci sa le indreptam spre o crestere accelerata. Singura diferenta in urma vanzarii platformei de distributie va fi proprietarul spatiului in care ne desfasuram activitatea. Noi ne vom continua operatiunile din Chiajna cu ajutorul echipei noastre formate din peste 350 de persoane care ne ajuta sa deservim intreaga comunitate de Reprezentanti.”, a declarat Andreea Moldovan, General Manager AVON SEE.

Vanzarea va include centrul de distributie al Avon Cosmetics, cu o suprafata de peste 11.000 mp, la care se adauga intreaga platforma pe care acesta este construit, cu o suprafata totala de aproape 45.000 mp. Platforma logistica are un potential de dezvoltare si de constructie de spatii logistice de inca 20.000 mp.

Procedura a fost demarata la inceputul lunii iunie, iar compania estimeaza ca va concluziona tranzactia pana la finalul lunii septembrie 2019.

AVON este prezent de peste 21 de ani pe piata din Romania. Recent, grupul international a fost cumparat de Natura, o companie braziliana, creeand astfel cea de-a patra cea mai mare companie de cosmetice din lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri