Cu o cifra de afaceri in 2018 de peste 2,5 milioane euro exclusiv din servicii de reproducere asistata si cu o crestere semnificativa si constanta in ultimii 10 ani, Gynera a atras in mod evident interesul marilor jucatori internationali din domeniu.

Piata serviciilor medicale din domeniul reproducerii asistate este in continua expansiune la nivel national si international, pe fondul schimbarilor sociale si al reducerii fertilitatii. In Romania domeniul s-a dezvoltat rapid, caracterizandu-se in prezent printr-un nivel inalt de utilizare a tehnologiilor avansate si performanta. Urmare a provocarilor demografice si unor actiuni civice extrem de active, fertilitatea a devenit un subiect de interes in ultimii ani, cu cateva initiative de sprijin lansate de autoritatile guvernamentale si locale.

FutureLife, companie din topul furnizorilor europeni de servicii reproductive, patrunde pe piata din Romania, prin intrarea in procesul de achizitie a Clinicii Gynera din Bucuresti.

Preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre FutureLife va insemna pentru Gynera includerea intr-un grup international de clinici specializate in reproducere asistata, caracterizate prin calitatea si complexitatea serviciilor. Clinica Gynera devine astfel prima companie romaneasca din domeniu ce atrage o importanta investitie internationala, iar Romania a cincea piata europeana in care FutureLife va fi prezenta. Tranzactia se va finaliza in cursul lunii iunie, dupa parcurgerea tuturor cerintelor legale.

Prospectam de ceva vreme intrarea pe piete noi cum este Romania. Suntem la curent cu dezvoltarea semnificativa a sectorului medical in Romania, precum si cu nivelul deosebit de inalt al medicinei reproductive in tara. Gynera reprezinta oportunitatea ideala pentru o astfel de intrare, avand o lunga istorie de povesti de succes si pionierat in fertilizarea in vitro din Romania”, a declarat Matej Stejskal, CEO FutureLife.

Clinica Gynera, fondata si coordonata de Dr. Laura Dracea, a introdus in premiera in Romania tehnologii inovatoare si a fost recompensata cu numeroase premii nationale si internationale.
Cu o rata de succes mult peste media europeana, Gynera a contribuit la nasterea a peste 2000 de copii conceputi prin fertilizare in vitro (FIV). Din pacate, pentru anumite proceduri precum FIV cu ovocite sau embrioni donati, precum si testarea genetica a embrionilor in vitro, oferta a fost limitata din cauza unor restrictii de ordin legislativ sau financiar.

Ne bucuram ca, prin parteneriatul cu FutureLife, pacientii Gynera vor beneficia de accesibilitate, expertiza si costuri mai avantajoase la programele de donare sau testare genetica a embrionilor. In fiecare clinica din cadrul grupului exista particularitati tehnologice, legislative sau culturale. FutureLife deschide accesul catre expertiza comuna, precum si ocazia de a rezolva situatii speciale, atunci cand restrictiile legislative nu permit solutionarea in clinica de origine. Vedem parteneriatul cu FutureLife ca pe o importanta ocazie sa valorificam si dezvoltam potentialul clinicii la un nou nivel”, precizeaza Claudia Frincu, director executiv al Clinicii Gynera.

Dupa mai multe intalniri cu reprezentantii FutureLife a devenit evident ca impartasim aceeasi viziune si abordare orientate spre calitatea tratamentului si grija pentru pacienti. Apartenenta la un grup european puternic, specializat in aspecte complexe ale medicinei reproductive, ne confera flexibilitate, dinamism si posibilitatea de a oferi pacientilor nostri acces rapid la toate tehnologiile momentului. La randul sau, Gynera poate furniza servicii specializate pentru clinici din Londra, Praga sau alte centre FutureLife, in situatii particulare sau cazuri cu limitari legislative in alte tari, cum este, de exemplu, cazul pacientelor singure, fara partener”, a comentat Dr. Laura Dracea.

Dupa tranzactie, Dr. Dracea va ramane actionar al companiei si va continua ca director medical si CEO la Gynera.

Expansiunea geografica este una dintre strategiile cheie pentru cresterea valorii FutureLife. Prin parteneriatul cu o clinica de varf din Romania, cu Gynera, punem bazele unei platforme pentru noi achizitii in piata. Scopul nostru final este de a deveni lider de piata in viitorul apropiat si de a furniza cel mai bun tratament de fertilitate, cu accent pe calitatea serviciilor pentru pacienti. Uram bun venit Clinicii Gynera in familia FutureLife”, a completat Jozef Janov, managing partner Hartenberg Holding, actionar majoritar FutureLife.

Despre Gynera
Gynera a fost infiintata in 2007 de Dr. Laura Dracea, medic cu peste 20 de ani de experienta in domeniul reproducerii asistate in Romania si strainatate. Prima clinica specializata si dedicata integral medicinei reproductive, Gynera a tratat cu succes peste 20.000 de pacienti cu probleme de fertilitate, dar a derulat, in paralel, si numeroase programe educative, academice, de cercetare sau sociale. Cu o crestere anuala sustinuta, peste 800 de cicluri FIV anual si cel mai mare numar de copii conceputi prin fertilizare in vitro in ultimii 10 ani in Romania, Gynera si-a consolidat pozitia de lider pe piata serviciilor de reproducere asistata din tara.

Despre FutureLife
FutureLife se situeaza in Top 3 cei mai mari si dinamici furnizori de servicii de reproducere umana asistata din Europa cu activitate in Irlanda, Marea Britanie, Romania, Republica Ceha si Slovacia. Grupul este, de asemenea, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de fertilitate la nivel global, cu peste 25.000 cicluri FIV efectuate anual. Actionarul majoritar al FutureLife este Hartenberg Holding, companie cu investitii de peste 200 de milioane de euro in active concentrate cu prioritate in Europa Centrala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri