Unilever South Central Europe, unul dintre cei mai mari jucartori din industria bunurilor de larg consum, a intrat in actionariatul FruFru, companie romaneasca ce propune un concept de fresh food.

Unilever South Central Europe a achizitionat 75% din compania romaneasca FruFru, au confirmat reprezentantii Unilever, care s-au declarat incantati de aceasta tranzactie, dar au spus ca se vor abtine in a oferi detalii legate de tranzactie pana cand Consiliul Concurentei nu va aproba achizitia.

Restul de 25% din actionariatul FruFru va fi detinut in continuare de fondatorul Mihai Simiuc. Fondata in 2005 sub numele Mondi di Pasta, FruFru oferea o alternativa la produsele de tip fast food, prezente la acel moment ca oferta majoritara pe piata de convenience food. Initial, compania a avut ca domeniu de activitate productia de paste si comercializarea prin serviciul de livrari la domiciliu si magazine proprii. In prezent, FruFru este unul dintre cei mai importanti jucatori din nisa de mancare fresh.

Unilever nu este la prima achizitie de companii romanesti. La inceputul anului 2018, Univeler a achizitionat compania romanesca de inghetata Betty Ice, detinuta de antreprenorul Vasile Armenean. Divizia de inghetata din cadrul Unilever South Central Europe si Betty Ice au inceput sa opereze ca o companie de sine statatoare in cadrul Unilever si a ramas administrata de Vasile Armenean, din pozitia de general manager. Potrivit surselor din piata, tranzactia Unilever - Betty Ice a fost estimata la 100 milioane de euro.

Sursa foto: Casimiro PT/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri