IAG, proprietarul British Airways, a anuntat luni ca Oficiul de reglementare in domeniul datelor din Marea Britanie (ICO) intentioneaza sa impuna o amenda de 183,4 milioane de lire sterline (229,8 milioane de dolari), dupa furtul de anul trecut al datelor clientilor de pe site-ul operatorului aerian, transmit BBC si Reuters.

In septembrie, British Airways avertizase ca aproximativ 380.000 de clienti ar putea fi afectati de furtul datelor de pe cardurile folosite pentru rezervari online sau cu ajutorul aplicatiei mobile, scrie Agerpres.

Amenda propusa de ICO reprezinta echivalentul a 1,5% din cifra de afaceri pe plan global in 2017.

"Suntem surprinsi si dezamagiti de concluziile preliminare ale ICO. British Airways a raspuns rapid la furtul datelor. Nu am gasit dovezi ca ar fi fost furati bani din conturile clientilor afectati", a afirmat Alex Cruz, presedinte si director general al BA, care si-a cerut scuze clientilor pentru orice probleme provocate.

Sursa foto: Markus Mainka / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri