Bank of America a raportat profit net de 2,46 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, fata de un rezultat negativ de 8,83 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a reducerii pierderilor pe segmentul imobiliar si a provizioanelor mai mici, transmite Bloomberg.
In trimestrul al doilea din 2011, banca a inregistrat pierderi de 20,5 miliarde de dolari legate de ipoteci, dar si alte active, scrie Mediafax.

Profitul net a fost de 19 centi pe actiune, fata de o pierdere de 90 de centi pe actiune in urma cu un an, potrivit datelor bancii. Analistii consultati de Bloomberg anticipau un castig net de 15 centi pe titlu.

Marile banci americane au intampinat dificultati in eforturile de a-si creste veniturile, ca urmare a economiei slabe, care a pus presiune si pe directorul general al Bank of America, Brian Moynihan, sa controleze costurile. In martie, Moynihan a promis progrese in fiecare trimestru, peste 30.000 de slujbe fiind vizate pentru desfiintare la diviziile de retil si suport. Seful bancii a anuntat, miercuri, noi reduceri de cheltuieli echivalente cu 3 miliarde de dolari.

"Mizam pe diminuarea cheltuielilor sa fie principalul motor al profitului. Bank of America reduce activele si creste nivelul de capitalizare, situatie care i-ar putea ajuta sa plateasca eventual un dividend modest", a spus Marty Mosby, analist la Guggenheim Securities.

Moynihan a vandut active de peste 50 de miliarde de dolari pentru a creste nivelul capitalului si pentru a concentra activitatea bancii.

In mandatul predecesorului lui Moynihan in functia de director general, Kenneth Lewis, Bank of America a devenit cea mai mare banca americana, in urma unor achizitii de peste 130 de miliarde de dolari.

JPMorgan, cea mai mare banca din SUA dupa active, a raportat o scadere de 9% a profitului net in trimestrul al doilea, la aproape 5 miliarde de dolari, ca urmare a unei pierderi la biroul de investitii din Londra.

Decizia companiei survine aparitiei unui articol privind deducerile fiscale in revista Ethical Consumer si unei campanii online in urma careia un ONG a strans peste 150.000 de semnaturi, cerand marilor sponsori sa renunte la recuperarea sumelor aferente de la stat.

Visa a refuzat sa comenteze daca va urma exemplul McDonald's, iar reprezentantii celorlalti sponsori importanti, precum Dow, General Electric, British Airways sau Adidas nu au fost disponibili pentru declaratii, noteaza The Guardian.

Sistemul de deduceri fiscale introdus de autoritati in perioada Jocurilor Olimpice a ajutat Londra sa castige licitatia pentru organizarea evenimentului in 2012, dar a transformat temporar estul orasului intr-un "paradis fiscal". Organizatiile partenere, precum Visa sau Coca-Cola, ar putea fi scutite integral de la plata taxelor pe castigurile generate in urma Jocurilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri