22 Ianuarie 2007

Romgaz isi va dubla capacitatea de inmagazinare in urmatorii trei ani

Romgaz isi va dubla capacitatea de depozitare a gazelor naturale in urmatorii trei ani, de la 2,8 miliarde metri cubi la 5,5 miliarde metri cubi, a declarat pentru NewsIn, directorul general al companiei, Alexa Iakob. "Vom construi un depozit de gaze la Ghercesti in Oltenia si vom extinde capacitatea de depozitare la toate depozitele existente", a spus directorul general al Romgaz.

Potrivit acestuia, Romgaz mai intentioneaza sa construiasca un depozit si la Roman-Margineni, in judetul Neamt, in parteneriat cu Gazprom sau Rompetrol, iar costurile de constructie ale acestui depozit se ridica la circa 720 de milioane de euro. "Depozitul propriu-zis costa 360 milioane de euro, apoi perna de gaze, un strat care trebuie sa ramana tot timpul in depozit, va costa cam tot atata", a explicat Iakob.

Potrivit acestuia, Romgaz a propus atat Gazprom cat si Rompetrol sa devina parteneri la constuctia acestui depozit. "Pana in prezent, Gazprom nu ne-a dat niciun raspuns, iar Rompetrolului i-am pus o conditie, aceeasi pe care am propus-o si companiei Gazprom: aduceti voi gaz de import, la pret convenabil, ca sa-l putem vinde impreuna. Nici Rompetrol nu ne-a dat niciun raspuns, ne-au spus doar ca vor face un studiu de fezabilitate", a mai aratat oficialul Romgaz.



Citeste si