Numarul celor care deschid firme este in continua crestere, acest lucru datorandu-se avantajelor oferite de catre detinerea unei astfel de entitati juridice. Faptul ca esti propriul sef dar si dorinta de a atinge independenta financiara sunt doar doua dintre motivele pentru care numarul celor care deschid firme este pe un continuu trend ascendent. Pentru o persoana aflata la inceput de drum dar nu numai, SRL-ul este cea mai buna forma juridica sub care poate fi organizata compania pe care doresti sa o deschizi.

Avantajele oferite de catre infiintarea unei societati de tip SRL

Principalele avantaje oferite de catre infiintarea unei societati de tip SRL sunt urmatoarele:

  • Infiintarea unui SRL (societate cu raspundere limitata), se realizeaza foarte repede iar costurile nu sunt mari.
  • Raspunderea proprietarului firmei dar si a asociatilor este limitata la capitalul social depus de fiecare dintre asociati.
  • Posibilitatea de a putea desfasura activitati comerciale din diferite domenii de activitate. Pentru a putea face acest lucru, este necesar ca in momentul infiintarii firmei sa fie alese codurile CAEN care definesc activitatile care urmeaza a fi intreprinse prin intermediul firmei nou infiintata.
  • Posibilitatea de a putea participa la licitatii private sau publice.

Etapele infiintarii unei societati de tip SRL in Bucuresti

Bucurestiul este capitala tarii si unul dintre cele mai dezvoltate orase din Romania, motiv pentru care cei care doresc un viitor mai bun din punct de vedere financiar aleg sa locuiasca in acest oras. Datorita faptului ca Bucurestiul este un oras extrem de atractiv din punct de vedere a oportunitatilor de afaceri, numarul celor care aleg sa deschida un SRL in Bucuresti este intr-o continua crestere. Pasii care trebuie parcursi pentru a infiinta un SRL in Bucuresti sunt urmatorii:

  • Alegerea numelui firmei. Acesta trebuie sa fie original si nu trebuie sa fie utilizat de catre o alta firma.
  • Stabilirea obiectului sau obiectelor de activitate. Inainte de a incepe procesul, pentru infiintarea unei firme trebuie sa fie cunoscute foarte bine care sunt domeniile de activitate in care se doreste desfasurarea activitatii.
  • Alegerea formei juridice. Avand in vedere informatiile prezentate mai sus, SRL-ul este una dintre cele mai potrivite forme juridice pentru o firma.
  • Stabilirea unui sediu social pentru firma.
  • Deschiderea unui cont bancar si depunerea capitalului social necesar infiintarii firmei.
  • Obtinerea actului constitutiv.
  • Inmatricularea firmei la ONRC (Oficiul National al Registrului Comertului). Pentru a putea inmatricula societatea, sunt necesare urmatoarele documente:
  1. Certificatul de rezervare a numelui firmei.
  2. Dovada sediului social.
  3. Dovada depunerii capitalului social.
  4. Declaratie pe propria raspundere prin care actionarul isi asuma calitatea pe care o va avea in firma.
  5. Actul constitutiv al firmei.
  6. Completarea cererii de inmatriculare eliberata de Registrul Comertului din Bucuresti.
  7. Dovada platii taxei de inmatriculare a firmei.

Dupa infiintarea firmei, este recomandat ca marca sub care noua societate isi desfasoara activitatea sa fie inregistrata la OSIM, pentru ca proprietarul firmei sa se poata bucura de avantajele oferite de catre detinerea unei marci inregistrate la OSIM. Aceasta operatiune se realizeaza cu ajutorul unei agentii de proprietate industriala.

Concluzii

In concluzie, infiintarea unei societati de tip SRL in Bucuresti nu presupune necesitatea parcurgerii unui proces extrem de complicat. Cu toate acestea, aceasta procedura implica obtinerea mai multor documente si parcurgerea mai multor drumuri, ceea ce inseamna ca este nevoie de rabdare si timp liber. Avand in vedere ca nu toti cei care doresc sa infiinteze o firma au timp liber la dispozitie pentru a se ocupa de toate cele necesare infiintarii firmei, este necesara gasirea unei solutii cat mai utila si atractiva. Apelarea la o companie externa care se ocupa cu infiintarea de societati este modalitatea cea mai eficienta prin care poate fi infiintata o firma, indiferent de forma juridica dorita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri