Ingka Group (Ingka Holding B.V. si entitatile controlate) partener strategic al sistemului de franciza IKEA, a ajuns la un acord cu Vestas Wind Systems A/S pentru achizitionarea unei participatii de 80% in sapte entitati eoliene din sud-estul Romaniei. Desi tranzactia a fost semnata, finalizarea este supusa aprobarilor legale, acest lucru fiind asteptat sa se intample la finalul lunii octombrie.


Achizitia a fost facuta de ramura investitionala a Ingka Group, Ingka Investments si are ca obiect 64 de turbine cu o capacitate totala 171 Megawati. Performanta combinata a parcurilor eoliene reprezinta echivalentul consumului a peste 65 de magazine IKEA sau a 150.000 gospodarii din Romania si depaseste consumul din lantul de aprovizionare IKEA din Romania.

“Suntem incantati sa intram pe piata energiei regenerabile din Romania prin aceasta achizitie. Pachetul de 80% sustine tinta noastra de a genera la fel de multa energie regenerabila pe cat consumam, iar investitia ne aduce cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului nostru pentru anul 2020”, a spus Krister Mattsson, Managing Director Ingka Investments, Ingka Group.

“Investitia in energie regenerabila face parte din managementul activelor noastre financiare si sustine pe deplin obiectivele noastre de sustenabilitate, facand parte din activitatile prin care contribuim la obiectivul nostru de a avea un impact pozitiv asupra planetei. Ramanem dedicati obiectivului nostru de generare de energie regenerabila, unde ne propunem sa producem mai multa energie regenerabila decat consumam, astfel incat vom continua sa investim in energie regenerabila in cadrul operatiunilor noastre”, a completat Krister Mattsson.

Grupul Ingka detine acum si opereaza 900.000 de panouri solare si 534 de turbine eoliene in 14 tari. Romania este a 14-a tara in care Grupul Ingka investeste in energia eoliana. Cea mai recenta achizitie a fost a unui parc eolian din Germania.

”Aceasta tranzactie face parte din strategia Vestas de a crea parteneriate cu clientii pentru dezvoltarea de proiecte si managementul activelor. Acest pas consolideaza parteneriatul nostru cu IKEA pentru operatiuni mai durabile. In fiecare zi, Vestas lucreaza cu mandrie pentru a ajuta la crearea unei lumi alimentate de energii regenerabile,” spune Morten Dyrholm, Group Senior Vice President of Vestas for Marketing, Communications and Public Affairs.

Ingka Investments asigura investitii semnificative pentru crestere pe termen lung si investeste in energie regenerabila din 2009. Investeste in terenuri forestiere gestionate in mod responsabil in Tarile Baltice, Romania si SUA. De asemenea, investeste in companii care sunt active in reciclare si tehnologii durabile. Prin aceasta, sustine o economie circulara si furnizarea de materiale durabile pe termen lung.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri