Fundatia Vodafone Romania impreuna cu asociatiile Daruieste Aripi si Inima Copiilor anunta finalizarea proiectului de renovare si modernizare la standarde europene a Compartimentului de Terapie Intensiva Neonatala din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, in urma unei investitii de peste 2 milioane de euro.

Lucrarile au inceput in august 2017, iar investitia totala s-a ridicat la 2.060.000 milioane de euro, fonduri puse la dispozitie de catre Fundatia Vodafone Romania (1.540.000 de euro), Asociatia Daruieste Aripi (280.000 de euro) si Asociatia Inima Copiilor (240.000 de euro). Anual, in acest compartiment de terapie intensiva neonatala primesc ingrijire peste 1.000 de copii nascuti cu afectiuni medicale sau prematur din judetele Constanta,Tulcea, Ialomita, Calarasi, Braila si Galati. Acest proiect vine dupa unul similar derulat de Fundatia Vodafone Romania in anul 2013 prin care s-a implicat in construirea unei sectii moderne de terapie intensiva neonatala in cadrul Spitalului Marie Curie din Bucuresti.

Mortalitatea infantila din regiunea de sud-est a tarii noastre trecea de 10 la mie in 2015, fiind de trei ori mai mare decat media europeana. Astfel, modernizarea Compartimentului de Terapie Intensiva Neonatala de la Spitalul Judetean Constanta a constituit pentru noi o prioritate. Acesta nu mai fusese renovat, decat partial, din 1968, anul construirii spitalului. In urma lucrarilor efectuate, compartimentul corespunde standardelor europene, fiind dotat si cu o solutie de telemedicina moderna, ceea ce constituie un punct de plecare pentru a oferi sanse crescute de supravietuire nou-nascutilor cu afectiuni medicale severe, precum si un mediu de lucru adecvat personalului medical”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Sectia, dotata si cu o solutie performanta de telemedicina

Solutia de telemedicina cu care a fost dotata sectia ofera un sistem de supraveghere video a pacientilor. Fiecare salon este dotat cu o camera de supraveghere, care in caz de urgente poate face zoom pe monitoarele de functii vitale montate pe pandante. In holul central se afla monitoare pe care se pot afisa functiile vitale sau imagini din saloane si camere de supraveghere pentru monitorizarea activitatii de pe hol. In camera medicilor a fost instalat un videowall. Solutia de telemedicina va permite transmiterea securizata de imagini si parametri medicali, in timp real, urmarirea de la distanta a semnelor vitale ale pacientilor si organizarea de videoconferinte.

In plus, in urma lucrarilor de renovare, reamenajare si modernizare efectuate pe o suprafata de 600 de metri patrati, compartimentul dispune de 22 de locuri la terapie intensiva, impartite in 6 saloane cu cate un pat si 8 saloane cu cate doua paturi, si de 10 locuri pentru prematuri. Noua schema a unitatii permite extinderea capacitatii zonei de terapie intensiva non-nascuti pana la 30 de locuri, in cazul unei eventuale cresteri a numarului de pacienti.

Sectia a fost modernizata dupa modelul celei de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, considerata a fi cea mai moderna sectie de terapie intensiva nou-nascuti din Europa. Camera pentru pregatirea laptelui si camera pentru pregatirea perfuziilor sterile sunt dotate cu hote de flux laminar, ceea ce permite prepararea perfuziilor in mediu steril si conduce la reducerea masiva a infectiilor nosocomiale. Climatizarea si tratarea aerului se fac cu aport 100% de aer proaspat, trecut prin 30 de cutii filtrante prevazute cu filtre HEPA 14, recomandate pentru salile de operatie si sectiile de terapie intensiva. Saloanele sunt prevazute cu pandante si console medicale, o retea de distributie a gazelor medicale si echipamente integrate de detectie, semnalizare si avertizare a incendiilor, precum si de un sistem de desfumare mecanica ce poate realiza inversarea functiilor unor ventilatoare dedicate. Conditiile de intimitate, posibilitatea mamelor de a petrece timp nelimitat in salon si iluminarea de mai multe tipuri (naturala, indirecta, directa, de lucru, de veghe cu intensitate reglabila) asigura nou-nascutilor confortul individual atat de important pentru dezvoltarea psihosomatica din primele zile de viata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri