Fundatia Vodafone Romania: Am investit 23 de milioane de euro in educatie, sanatate si servicii sociale

Fundatia Vodafone Romania a investit 23 de milioane de euro in cei 18 ani de la infiintare in proiecte in educatie, sanatate, servicii sociale si voluntariat, a declarat Ravinder Takkar, CEO si presedinte al Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala.

In jur de 1,4 milioane de persoane au beneficiat de-a lungul anilor de proiectele fundatiei.

“Ne concentram pe patru domenii: sanatate, educatie, servicii sociale si voluntariat. In educatie ne-am dorit sa oferim copiilor posibiltatea sa invete in conditii mai bune, iar prin servicii sociale ii sprijinim pe cei cu nevoi speciale, indiferent ca este vorba de copii sau persoane varstnice. Pe de alta parte, zona de voluntariat este una fundamentala pentru orice fundatie. Motivul pentru care credem ca avem acest impact este determinat de voluntariat”, a explicat Takkar.

Pe de alta parte, din 2015, Fundatia Vodafone desfasoara proiecte dedicate mediulului rural, anul trecut bugetul fiind de 650.000 de euro. Fndurile au fost alocate catre proiecte care au implicat 30.000 de beneficiari.

Printre cele mai importante proiecte ale fundatiei in cei 18 ani de la lansare se numara infiintarea unei noi sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti la spitalul "Marie Curie" din Bucuresti (o investitie de 2 milioane de euro), implementarea unor solutii de telemedicina la serviciul de urgenta SMURD si spitalul "Marie Curie" (prin care medicii pot vedea de la distanta starea copiilor), renovarea centrelor de transfuzie sanguina (investitii de 350.000 de euro intre 2011-2016) si programul "Connecting for good".

Citeste si:
Takkar, Vodafone: In 3 ani, 7 ministri telecom; fara predictibilitate
Lista lui Takkar, Vodafone:...

Connecting for good este un program lansat in 2012, sub numele de "Mobile for good". Bugetul pentru acest program, de la lansare si incluzand 2016, este de 2,9 milioane de euro. Connecting for Good foloseste tehnologia pentru a rezolva probleme sociale presante, in special in domeniul sanatatii si ale educatiei.

Sumele pe care Fundatia Vodafone le aloca programelor sunt investite pe baza unor runde de finantare. Mai exact, ONG-urile isi pot prezenta proiectele aplicand pe pagina de internet a fundatiei. Ulterior, membrii Consiliului de Administratie al fundatiei fac o preselectie a cazurilor care considera ca merita sa fie sponsorizate. In faza finala, acestia merg pe teren pentru a vedea fiecare proiect in parte, pentru a fi siguri ca situatia este reala si pentru a decide ce suma de bani trebuie alocata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri