Polonezii de la AmRest, una dintre cele mai mari platforme europene de restaurante si servicii alimentare, au deschis, miercuri, 26 septembrie, primul restaurant Burger King din Romania, in Mega Mall din Capitala. Lansarea s-a facut in prezenta lui Alan Laughlin, Presedinte Burger King AmRest si Daniel Ryska, director Burger King pentru Europa Centrala si de Sud-Est, care au anuntat ca urmeaza sa dezvolte o intreaga retea in Romania.

"Dupa experienta din Polonia, Cehia si Bulgaria, am inceput sa facem planuri de a aduce Burger King si in Romania. Imediat ce am luat hotararea de a deschide un restaurant si in Romania, am inceput treaba si in mai putin de un an eram pregatiti de lansare. Avem si o afacere Starbucks in Romania si toti oamenii de acolo ne-au ajutat sa deschidem acest restaurant. Este primul restaurant dintr-o retea inteaga pe care vrem sa o dezvoltam in Romania", a declarat Alan Laughlin, Presedinte Burger King AmRest.

Anul acesta se vor mai deschide alte doua restaurante: unul tot intr-un mall, iar altul intr-o zona centrala din Bucuresti. Anul urmator, Burger King va intra intr-unul dintre cele mai mari sase orase din Romania, urmand ca pana in 2024 sa fie deschise 60 de restaurante de tip fast-food, dintre care circa 35%-40% vor fi in Bucuresti, concentrate pe drive-thru.

„Anul viitor vrem sa deschidem 5-6 noi restaurante, iar planul nostru este sa testam un oras din afara Capitalei. Bucuresti are, in continuare, cele mai multe oportunitati. Din punct de vedere operational, este mai simplu sa operezi intr-un singur oras, dar de anul viitor vom merge, cu siguranta, intr-un alt oras. Avem multe posibilitati in alte orase din top 6, vom alege cea mai buna posibilitate si vom deschide”, a declarat, intr-un interviu pentru wall-street.ro, Daniel Ryska, director Burger King pentru Europa Centrala si de Sud-Est.

Burger King va angaja, pana la finalul anului, circa 124 de oameni, dintre care 40 vor lucra in punctul din Mega Mall, alaturi de cei 6 manageri – echipa ce va fi instruita de angajatii adusi din locatii din afara Romaniei.

Pentru a atrage candidati din piata fortei de munca unde exista, in prezent, o criza, Burger King mizeaza pe faptul ca sunt un brand nou si vin cu pachete pentru salariati care includ asigurare medicala, tichete de masa si discounturi pentru alte branduri din portofoliul AmRest din alte tari.

Angajatii lucreaza in restaurantele Burger King, in medie, noua luni pana isi dau demisia si se angajeaza in alt loc, perioada care este mai ridicata comparativ cu cea a competitorilor, unde durata de viata a unui angajat in companie este de circa cinci luni.

Oferta salariala pentru lucratorii din restaurante porneste de la 1.750 de lei net (2.950 de lei brut). In ceea ce priveste managerii, in functie de pozitiile disponibile, compania ofera un salariu ce variaza intre 2.500-3.800 de lei net (4.250 – 6.500 de lei brut). Toti angajatii Burger King vor primi numeroase beneficii, dintre care tichete de masa, servicii medicale si bonusuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri