Pornirea unui business de succes, in general, presupune planificari si analize minutioase pentru o pozitionare corecta in piata, o strategie pe termen lung, investitii financiare si de timp si capacitate de adaptare rapida la nou. Iar intr-un domeniu atat de complex precum logistica si transporturile, o afacere de succes trebuie sa bifeze toate cele de mai sus si sa intuiasca din timp incotro sa isi directioneze resursele. Povestea Gebruder Weiss Romania pe piata locala contine mixul potrivit al acestor elemente.

Inceputuri

1994 este anul in care Gebruder Weiss ˗ jucator global de top din logistica si transporturi ˗ a decis ca Romania sa fie poarta prin care solutiile „orange” vor patrunde in zona central-estica a Europei. Cu o experienta de peste jumatate de secol in transportul rutier, maritim sau aerian pentru toate tipurile de marfa, precum si in elaborarea de solutii logistice personalizate pentru diverse industrii, GW a adus know-how-ul specific si pe piata locala, prin Gebruder Weiss Romania.

Daca initial filiala locala a adunat toate premisele unui start excelent, primii clienti provenind din cadrul grupului, in timp a reusit sa se impuna ca partener de incredere si sa isi formeze propriul portofoliu, dezvoltandu-si constant solutiile logistice si de transport si personalul.

Pentru ca toate acestea sa se intample, pe parcursul anilor de activitate s-au investit sume importante pentru a construi o infrastructura logistica adecvata – ajungand in prezent la 9 terminale logistice si de cross-docking situate in Bucuresti, Arad, Sibiu, Cluj, Bacau, Brasov, Constanta, Oradea si Craiova. In primavara anului 2009, diviziile din Bucuresti au fost relocate pe autostrada A1, langa Bolintin Deal, obtinand avantajul unei zone logistice mai extinse si a unor tehnologii superioare. Cel mai recent, in 2018, s-au investit 3,5 milioane de euro in extinderea filialei din Sibiu, ajunsa la o suprafata de depozitare de 2.500 mp si 2.000 mp pentru operatiuni de cross-docking.

Personalul, o componenta esentiala pentru dezvoltarea unui business, este format din specialisti in a caror dezvoltare se investeste permanent. In acest sens, un bun exemplu il constituie aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, in 2007. Alaturi de simplificarea formalitatilor privind expeditiile internationale, GW a plasat resurse importante in readaptarea personalului la noile conditii de piata, iar reorganizarea departamentala si procedurala a fost sustinuta de traininguri si workshop-uri de specialitate.

In 2019, la aniversarea a 25 de ani pe piata locala, Gebruder Weiss se prezinta in fata clientilor sai cu un portofoliu strategic de produse si servicii: analize profesionale, planificari exacte, optimizari personalizate, implementate printr-o coordonare precisa, aplicatii IT moderne si o persoana de contact dedicata. Alaturi de transporturi maritime, terestre si aeriene, serviciile GW includ si solutii de transport la cheie, serviciul GW pro.line home, care asigura livrarea comenzilor online voluminoase direct la adresa consumatorului final, fiind un exemplu in acest sens. Include ridicarea la termen de la producator sau depozit central, planificarea livrarii, manipularea de catre personal cu experienta si livrarea de la furnizor la client, cat si B2C.

Despre Gebruder Weiss Romania

Prezenta in Romania inca din anul 1994, GW aniverseaza 25 de ani de experienta pe piata locala. Bazandu-se pe o infrastructura nationala cu 9 terminale logistice si de cross-docking situate in Bucuresti, Arad, Sibiu, Cluj, Bacau, Brasov, Constanta, Oradea si Craiova, GW ofera solutii logistice inteligente pentru clientii sai si asigura servicii flexibile de distributie prin transport rutier, feroviar, aerian si maritim. Din 2018, compania a lansat in Romania si un serviciu de livrari la domiciliu, axat pe comenzi de marfa voluminoasa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri