Ministerul Transporturilor vrea sa dea mai multi bani catre Metrorex

Ministerul Transporturilor vrea sa majoreze subventia pentru Metrorex cu 42 de milioane de lei, aceasta ajungand la 412 milioane de lei, circa 20% din totalul veniturilor operatorului de transport al Capitalei, potrivit unui proiect publicat in dezbatere publica pe site-ul institutiei.

Ministerul Transporturilor vrea sa modifice subventia pentru activitatea de exploatare si a alocatiilor de la bugetul de stat sub forma surselor de finantare pentru investitii, potrivit Proiectului de Hotarare de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2019 al Metrorex.

Conform rectificarii bugetare, veniturile Metrorex cresc la 2,03 miliarde de lei, de la 1,99 miliarde de lei, suma din proiectul publicat la finalul lunii iunie in Monitorul Oficial. Astfel, subventia creste de la 375,3 milioane de lei la 417 milioane de lei.

Mai mult, Metrorex isi reduce cheltuielile la 2,26 miliarde de lei de la 2,29 miliarde de lei. Pana la finalul anului, cheltuielile de investitii scad la 1,08 miliarde de lei, de la 1,2 miliarde de lei.

Astfel, compania va avea o pierdere mai mica fata de cea preconizata in prima parte a acestui an, de doar 226,4 milioane de lei, de la peste 304 milioane de lei.

Citeste si:
Ministrul Transporturilor vrea tren metropolitan în București
Ministrul Transporturilor...

Sursa foto: Facebook Metrorex

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri