Metro Cash & Carry, in colaborare cu Microgreens Romania, va aduce din luna octombrie, in magazinul din Baneasa, prima microsera inteligenta pentru cresterea ecologica a plantelor aromatice, care vor ajunge direct la raft pentru clientii HoReCa, potrivit unui comunicat de presa emis marti.

Microsera este o inovatie in agricultura urbana si consta intr-o gradina verticala indoor, automatizata, care sustine cresterea simultana a 175 de ghivece de microplante, in numai doua saptamani. Plantele cresc intr-un mediu controlat, fara pesticide, ceea ce asigura pastrarea proprietatilor nutritive si a nivelului ridicat de antioxidanti.

In microsere se vor cultiva patrunjel, leustean, busuioc, coriandru, menta si altele. Plantele sunt crescute pana ajung la un gramaj de 30-40 de grame, in aproximativ doua saptamani, apoi sunt expuse direct pe rafturi spre vanzare.

Productia este controlata prin intermediul unei aplicatii care ofera informatii specifice despre temperatura, umiditate sau luminozitate, ceea ce permite cultivarea plantelor in conditii optime.

Microserele din parteneriatul cu Microgreens permit consevarea energiei (consum estimat la 730 Kwh/mp/an) si a apei (4 mc/mp/an).

Citeste si:
Adio cash, volumul plăților online se va tripla până în 2030
Raport PwC: Adio cash,...

Metro planifica in urmatorul an exinderea numarului de microsere in alte cinci magazine din reteaua cash&carry.

Metro opereaza in 36 de tari si numara peste 150.000 de angajati la nivel mondial. In anul financiar 2017/2018, Metro a inregistrat vanzari in valoare de 36,5 miliarde de euro. Metro Cash & Carry Romania a fost lansata oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie, in Bucuresti. Distributia nationala a magazinelor Metro Romania este urmatoarea: 5 centre in Bucuresti, cate doua centre in Brasov, Constanta, Timisoara si cate un centru in fiecare din urmatoarele orase: Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Pitesti, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mures, Arad, Deva, Satu Mare, Piatra Neamt, Buzau, Targoviste si Turda.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri