Mircea Turdean, Director General Farmec, despre ce i-a lipsit Romaniei pentru a ajunge tarile din Europa de Vest

Capitalismul si democratia au fost intelese gresit din mai multe puncte de vedere in Romania, sectoare precum cel al educatiei si al sanatatii fiind neglijate de-a lungul istoriei ultimilor 30 de ani in Romania, considera Mircea Turdean, director general Farmec. In schimb, acesta considera ca Romania a avut de castigat in aceasta perioada la capitolul calitatii serviciilor si al produselor oferite.

"Prima generatie care a preluat puterea dupa Revolutie nu a inteles neaparat corect democratia si capitalismul, de aceea s-au facut multe greseli. Romania a fost condusa mai mult tinandu-se cont de drepturile pe care le avem si prea putin de responsabilitati", a declarat Turdean pentru wall-street.ro.

CEO Farmec, despre ce i-a lipsit Romaniei pentru a ajunge tarile din Europa de Vest

Mircea Turdean este de aproape 10 ani directorul general al companiei Farmec, timp in care compania a cunoscut un trend ascendent si, de la an la an, si-a consolidat pozitia de jucator major pe piata de cosmetice. In cei 30 de ani de la reinstaurarea capitalismului in Romania, acesta considera ca toate industriile importante din tara s-au schimbat, iar capitalul privat a accelerat si mai mult transformarea in bine a economiei locale.

"Toate industriile importante din Romania s-au schimbat, unele au evoluat mai mult, altele mai putin decat ne-am fi dorit, iar capitalul privat a accelerat si mai mult transformarea in bine a economiei locale. Probabil, daca in tot acest timp am fi avut parte de stabilitate politica si predictibilitate economica, acum am fi fost si noi o tara la fel de dezvoltata precum cele din Europa de Vest. Cu toate acestea, fiecarei etape din evolutia pietei sau a noastra am avut grija sa ii raspundem printr-un plan fezabil, cu o strategie bine pusa la punct, care sa ne asigure o dezvoltare durabila, nu neparat imediata", a declarat Mircea Turdean.

Interviul complet va fi publicat in Anuarul Wall-Street.ro “30 de ani de capitalism”

Citeste si:
CEO Farmec: Dupa 30 de ani de democratie, Romania este inca instabila
Mircea Turdean, CEO Farmec:...

Sursa foto: Arhiva Mircea Turdean
Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri