Capitalismul si democratia au fost intelese gresit din mai multe puncte de vedere in Romania, sectoare precum cel al educatiei si al sanatatii fiind neglijate de-a lungul istoriei ultimilor 30 de ani in Romania, considera Mircea Turdean, director general Farmec. In schimb, acesta considera ca Romania a avut de castigat in aceasta perioada la capitolul calitatii serviciilor si al produselor oferite.

"Prima generatie care a preluat puterea dupa Revolutie nu a inteles neaparat corect democratia si capitalismul, de aceea s-au facut multe greseli. Romania a fost condusa mai mult tinandu-se cont de drepturile pe care le avem si prea putin de responsabilitati", a declarat Turdean pentru wall-street.ro.

CEO Farmec, despre ce i-a lipsit Romaniei pentru a ajunge tarile din Europa de Vest

Mircea Turdean este de aproape 10 ani directorul general al companiei Farmec, timp in care compania a cunoscut un trend ascendent si, de la an la an, si-a consolidat pozitia de jucator major pe piata de cosmetice. In cei 30 de ani de la reinstaurarea capitalismului in Romania, acesta considera ca toate industriile importante din tara s-au schimbat, iar capitalul privat a accelerat si mai mult transformarea in bine a economiei locale.

"Toate industriile importante din Romania s-au schimbat, unele au evoluat mai mult, altele mai putin decat ne-am fi dorit, iar capitalul privat a accelerat si mai mult transformarea in bine a economiei locale. Probabil, daca in tot acest timp am fi avut parte de stabilitate politica si predictibilitate economica, acum am fi fost si noi o tara la fel de dezvoltata precum cele din Europa de Vest. Cu toate acestea, fiecarei etape din evolutia pietei sau a noastra am avut grija sa ii raspundem printr-un plan fezabil, cu o strategie bine pusa la punct, care sa ne asigure o dezvoltare durabila, nu neparat imediata", a declarat Mircea Turdean.

Interviul complet va fi publicat in Anuarul Wall-Street.ro “30 de ani de capitalism”

Sursa foto: Arhiva Mircea Turdean

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri