Primarul Nicolae Robu a anuntat ca in Timisoara se vor crea in jur de 3.000 de locuri de munca la cea mai mare fabrica de asamblare de biciclete din sud-estul Europei, care se va construi aici anul viitor.

"Timisoara se dovedeste in continuare orasul cel mai atractiv pentru afaceri si investitii din Romania. Suntem pe locul I pe tara, cu 4 miliarde de euro investitii straine, locul secund fiind ocupat la un volum de aproape jumatate din suma de la noi. Printre alte investitii care vor continua, se va face anul viitor si o fabrica de asamblare de biciclete si va fi de lucru si pe orizontala pentru diverse componente si conexe", a afirmat primarul Nicolae Robu.

Noua investitie in valoare de 30 de milioane de euro se va ridica in cartierul Calea Sagului, va incepe in primavara viitoare si se estimeaza incheierea lucrarilor pana la sfarsitul anului. Fabrica va produce 1,5 milioane de biciclete pe an, intentia fiind ca afacerea sa se extinda in anii viitori.

In ianuarie 2019, un numar de patru sute de angajati si-au pierdut locurile de munca prin inchiderea unei fabrici cu capital strain, carora edilul le-a transmis atunci un mesaj de incurajare.

"Imi pare rau ca se intampla asa, imi pare rau de oamenii respectivi, dar vreau sa ii incurajez, sa nu-si faca probleme, pentru ca din fericire in Timisoara se gasesc locuri de munca si poate vor ajunge sa aiba locuri de munca chiar mai bune. (...). Timisoara este in plina dezvoltare, se creeaza noi locuri de munca si nu se produc drame sociale cand o firma se inchide", spunea atunci edilul.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
(P) Weekendul joburilor la Timisoara