Un singur producator de branza mai alimenteaza in prezent Branzaria de la Sibiu, magazinul deschis in octombrie de ministrul Agriculturii Petre Daea. Magazinul s-a golit pentru ca producatorii nu si-ar fi primit banii pentru produsele aduse pana in prezent, scrie turnulsfatului.ro.

La deschiderea magazinului se gaseau branza in diferite forme si gusturi, unt, smantana, lapte sau iaurt de capra, dar si Telemea de Sibiu. Totodata aici era expusa si carne de porc din rasele Bazna si Mangalita, precum si vinuri de Apold. Acum insa se mai gasesc doar cateva sortimente de branza.

Producatorii care au asigurat pana acum aprovizionarea magazinului deschis la initiativa fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, au renuntat sa mai aduca marfa, spunand ca nu si-au primit banii.

Pe rafturile magazinului mai sunt cateva produse de la un producator care a plecat si restul de la Elena Baciu de la Marpod care promite sa mai stea doar cateva zile, daca nu isi primeste banii.

In magazinul din Bucuresti, deschis pe 14 octombrie, alimentele si bauturile inca nu lipsesc de pe rafturi. Vitrina cu produse din carne, precum pui grill, pulpa cu os de la Ferma Ivascu, scrumbie afumata sau ficatei de pui, este goala marti dimineata, urmand ca produsele sa fie aduse in cursul acestei zile, potrivit vanzatoarei din magazin.

De asemenea, din cele doua lazi frigorifice cu peste, doar una mai are marfa. In rest, rafturile cu branza, paine, vin, miere si conserve sunt pline cu produse.

La inceputul lunii noiembrie, Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a dispus Corpului de control al ministrului efectuarea unei verificari asupra intregii activitati a Casei de Comert pentru produse agroalimentare Unirea. Oros declara ca vor fi verificate toate platile, inclusiv cele pentru evenimentul din 9 octombrie de la Romexpo, unde au fost adusi mii de fermieri si la care a participat Viorica Dancila.

La instalarea ministrului Agriculturii, premierul Ludovic Orban a fost intrebat daca Guvernul va sustine proiectul initiat de fostul ministru Petre Daea privind infiintarea Casei de Comert Unirea.

„Vremea gostaturilor a trecut. Sigur ca pentru producatorii romani trebuie sa asiguram conditii egale de acces la piata si asupra acestui lucru noi am fost sustinatorii unui proiect legislativ care speram sa fie pus in practica, de altfel este si unul dintre punctele care exista in programul de guvernare, dar sincer cred ca nu statul trebuie sa se ocupe de aceasta activitate. Trebuie reglementari clare de a sigura accesul la piata pentru producatorii autohtoni si daca aceste reguli sunt respectate nu mai este nevoie sa refacem gostaturile de odinioara”, a spus premierul.

Sursa foto: ISABELA PAULESCU - AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri