Scandal la o cursa Wizz Air dupa ce pasagerii au fost nevoiti sa plateasca pentru cartea de imbarcare

O cursa Wizz Air Timisoara - Paris a plecat cu scandal marti seara, dupa ce pasagerii au fost nevoiti sa plateasca pentru a obtine cartea de imbarcare, fiindca nu a functionat site-ul liniei aeriene unde puteau sa faca check-in gratuit.

Mai mult, potrivit Digi24, doi calatori au primit acelasi loc. Unul dintre ei a renuntat dupa ce compania aeriana i-a platit o noapte de cazare si l-a despagubit cu 250 de euro. Incidentele nu s-au oprit insa aici. Toti pasagerii au fost pusi sa dea jos bagajele de mana ca sa fie masurate inca o data.

Toate negocierile si explicatiile au dus la intarzierea plecarii cu o ora. Pana in acest moment, compania aeriana nu a raspuns solicitarii de a transmite un punct de vedere. "Avem doua persoane acelasi bilet, pai vinzi un bilet de doua ori? Bilete cumparate din august, cu tot cu priority. Nu le-a mers sistemul astazi deloc sa facem check-in-ul", a precizat un calator.

Referitor la aceasta situatie, reprezentantii Wizz Air au precizat: „Conform practicii din industria aeriana si legislatiei de protectia consumatorilor aplicabile, Wizz Air permite overbooking limitat pe cele mai populare rute pentru a le oferi mai multor pasageri posibilitatea sa calatoresca si pentru a evita situatia cand raman locuri libere ca urmare a neprezentarii unor persoane la imbarcare. In situatia foarte putin probabila cand toti pasagerii sunt prezenti, sunt cautati voluntari carora li se ofera stimulente ca sa calatoreasca mai tarziu sau ultimilor pasageri care se prezinta la check-in li se rezerva un loc pe urmatorul zbor si primesc compensatii conform legislatiei referitoare la drepturile pasagerilor. Trei pasageri afectati de pe zborul W6 3521 de la Timisoara la Paris Beauvais din 26 noiembrie, au decis sa nu calatoreasca pe rute alternative, rambursandu-li-se integral suma achitata".

Citeste si:
Wizz Air actualizează aplicaţia de mobil cu funcţia pentru alerte...
Wizz Air actualizează...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri