Exonia, compania de ambalaje de la Iasi, va deschide in luna martie a anului urmator o fabrica pentru procesarea de ambalaje biodegradabile, unde va angaja in prima faza 30 de oameni. Investitia se ridica la 3 milioane de euro si este cofinantata, in procent de 40%, din fonduri europene, a declarat Tiberiu Stoian, manager general al Exonia, intr-o intalnire cu presa.

"In 2017 am depus un proiect in speranta ca va fi cofinantat din fonduri europene pentru infiintarea celei mai moderne fabrici de procesare a ambalajelor din hartie si hartie reciclata. Deci, exclusiv a ambalajelor biodegradabile. Proiectul a fost aprobat", a spus Tiberiu Stoian, manager general al Exonia.

Noua platforma industriala, construita de la zero si situata pe Calea Chisinaului din orasul Iasi, va fi functionala de la sfarsitului lunii martie 2020. Aici a fost mutata si sectia de produse de mase plastice.

Noul punct de lucru al Exonia va avea o capacitate de productie de 350-360 de tone de ambalaje pe luna, ceea ce inseamna ca un tir va pleca din fabrica cu produse finite odata la doua zile.

"Vom fabrica, in primul rand, alternativa la sacosele de plastic. Vom produce din hartie reciclata. (...) Suntem nevoiti sa importam hartie, pentru ca nu mai sunt combinate in Romania care sa o produca. Toate produsele din celuloza pura sau reciclata trebuie importate", a explicat Stoian.

Intr-o prima etapa vor fi angajati 28 de oameni noi. Ulterior, echipa de la noua fabrica va avea 40 de angajati.

Managerul general al Exonia anticipeaza ca va avea dificultati in gasirea de personal calificat, care sa se descurce sa opereze utilajele moderne. "Va fi o provocare sa gasim personal", a marturisit Stoian.

Mai mult, in perioada ianuarie-februarie, Exonia va depune un nou proiect pentru finantare europeana, in vederea achizitiei de utilaje pentru noua unitate, care ar putea fabrica si alte categorii de ambalaje. Valoarea proiectului se ridica la 1,7 - 2 milioane de euro.

In prezent, Exonia are 124 de angajati si circa 2.700 de clienti in nomenclator. Compania estimeaza pentru 2019 o cifra de afaceri de circa 5 milioane de euro, iar pentru 2020 asteapta o crestere de 50%, pana la 7,5 milioane de euro, odata cu deschiderea noii fabrici.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri