Tiberiu Stoian, managerul general Exonia, fabrică de ambalaje BIOdegradabile din Iași unde sunt produse pungi de hârtie, este unul dintre antreprenorii curajoși care va participa pe 3 martie la emisiunea Imperiul Leilor, difuzată de Pro TV. Antreprenorul nu are așteptări mari deoarece spune că domeniul în care activează nu este unul foarte popular în rândul jucătorilor, însă are un plan de rezervă: listarea la Bursa de Valori București.

Nu am multe așteptări în privința participării la emisiunea Imperiul Leilor pentru simplu motiv că nu știu exact în ce masură oamenii de afaceri prezenți, investitorii, sunt tentați de acest domeniu pentru că, din câte am văzut, niciunul dintre ei nu are ca domeniu principal ambalajelor prietenoase cu mediul, însă experiența anterioară pe care o au cu alte invesții probabil că le poate permite să înțeleagă și oportunitatea investiției în acest domeniu. Ramane de văzut”, spune Tiberiu Stoian, manager general Exonia.

Antreprenorul s-a înscris în cadrul emisiunii pentru a atrage investiții în creșterea și extinderea capacității de producției a fabricii.

„Noi avem nevoie de o sumă foarte mare, de ordinul multor milioane de euro, dar nu sunt convins ca în cadrul acestui spațiu de expunere a ideii noastre se pretează dezvoltarea unui concept atât de amplu”, declară antreprenorul.

Piața ambalajelor prietenoase cu mediul, o oportunitate pentru investiții

Tiberiu consideră că domeniul în care activează reprezintă o oportunitate pentru investiții deoarece cererea este la mare căutare și în continuă creștere. Motiv pentru care și oamenii de afaceri ar trebui să țintească piața ambalajelor prietenoase cu mediul înconjurător.

„Sunt multe argumente care justifică o investiție în domeniul ambalajelor sustenabile, mai ales în 2021 când pe zi ce trece se pune tot mai mult accent pe reducerea poluarii, cu ambalaje biodegradabile, precum și creșterea gradului de colectare selectivă, unde operatorii economici și persoanele fizice primesc amenzi atunci când nu contribuie la procesul de reducere a deversării de produse care sunt greu reciclabile”, spune antreprenorul.

În cel mai rău caz s-ar putea sa nu suscităm interesul niciunuia dintre investitori la Imperiul Leilor - Tiberiu Stoian, manager general Exonia

Exonia face pași mici, dar siguri spre listarea pe bursă

În cazul în care investitorii de la Imperiul Leilor nu vor fi foarte interesați de business-ul pe care Tiberiu Stoian îl conduce, antreprenorul are deja în vedere o altă formă de finanțare: listarea la Bursa de Valori București.

„Considerăm ca ar fi oportun să atragem un capital mai consistent, motiv pentru care luăm în considerare și alte soluții de atragere de fonduri și ne gândim foarte serios inclusiv la a ne lista pe Bursa de Valori București. Acolo inclusiv persoane fizice, cu venituri mult mai modeste decât niște investitori de capital ar putea să achiziționeze un pachet mic de acțiuni. Altfel spus, putem avea și actionari care să subscrie sume consistente sau mulți acționari cu sume mici. Important este rezultatul final”.

Antreprenorul nu are o dată anume în privința listării la bursă, însă estimează că momentul oportun pentru a avea o deschidere la tranzacționare pe bursă va fi cel mai devreme în primăvara anului viitor.

Investițiile pe care le vor atrage se vor îndrepta tot în aceeași direcție: către creșterea capacității de producție prin achiziționarea de noi linii tehnologice.

Ce este Imperiul Leilor

Imperiul Leilor este o emisiune difuzată pe ProTV începând cu 12 februarie 2020, în fiecare zi de miercuri, începând cu 20:30. În cadrul programului, mai mulți antreprenori își prezintă ideile de business în fața unui juriu format din cinci investitori dispuși să ajute la susținerea și consolidarea acestora.

Citește și Mohammad Murad, despre Imperiul Leilor: Nu e un spectacol, e o datorie morală a celor care au succes.

Investitorii analizează ideea de afacere și, dacă o consideră rentabilă, propun o contraofertă tânărului antreprenor. Acesta din urmă trebuie să aleagă cea mai bună variantă de sprijinire a businessului său.

Din juriu fac parte Mohammad Murad, Grupul Phoenicia, Dan Șucu, grupul Mobexpert, Cristina Bâtlan, fondatoarea Musette, Bogdan Micu, tânăr investitor, cu o companie extinsă pe mai multe continente, și Dragoș Petrescu, fondatorul lanțului de restaurante City Grill.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri