In acest an, Gral Medical a investit sase milioane de euro in doua spitale oncologice, la Pitesti si Bucuresti. De asemenea, pentru anul 2019 compania si-a corectat proiectiile financiare si estimeaza venituri apropiate de pragul de 35 milioane de euro.

La inceputul anului 2019, Gral Medical a inaugurat cel mai mare spital oncologic de tip greenfield, Spitalul OncoFort Pitesti, ce asigura servicii de radioterapie, chimioterapie, imagistica medicala si analize medicale in regim de urgenta pentru judetul Arges si judetele limitrofe.

De asemenea, in Bucuresti s-a deschis primul centru privat in tratarea cancerului de tiroida, OncoFort Caloian, ce ofera tratament cu iod radioactiv si scintigrafii. Cel de-al doilea spital oncologic din capitala, Spitalul OncoFort Caloian, are o capacitate de 10 paturi. Incepand cu trimestrul 4 din 2019 reteaua de laboratoare Gral Medical a mai crescut cu un laborator in capitala ajungand la o retea de 15 laboratoare.

Investitiile au insumat peste 6 milioane de euro, folositi in proportie de 70% pentru aparatura medicala si 30% pentru constructii si autorizatii.

”Totodata am deschis un laborator nou in Bucuresti, ce va intari pozitionarea ca lider a diviziei de laboratoare Gral in Capitala”, au mentionat reprezentantii Gral Medical pentru wall-street.ro. Per total, Gral Medical detine in prezent o retea de cinci spitale oncologice sub brandul OncoFort, doua in Bucuresti si cate unul in orasele Pitesti, Craiova si Ploiesti, avand o capacitate totala de 120 de paturi.

Pentru anul 2020, reprezentantii jucatorului medical spun ca prioritara este rentabilizarea centrelor deschise si implementarea de servicii noi pe imagistica, analize de laborator si radioterapie.

”Vom extinde teritorial reteaua de centre de recoltare, laboratoare si introducerea de paturi in regim de spitalizare de zi”, mai preiceaza sursa citata.

Gral Medical a inregistrat venituri de 120 mil. lei in primele noua luni din 2019, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potriviu unui comunicat de presa. Targetul Gral pentru 2019 este sa atinga pragul de 35 mil. euro venituri (166 mil. lei).

Cele mai mari cresteri din 2019 au fost inregistrate pe segmentul oncologic cu o crestere de 16% si divizia de laboratorare (impreuna cu imagistica medicala) ce a reusit sa devanseze anul anterior cu 14%. Pentru prima data reteaua de centre medicale din provincie, aflate sub brandul OncoFort, au inregistrat cresteri de aproximativ 25% peste estimarile initiale.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din Romania, iar in prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din capitala si al cardurilor de sanatate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical si Medical Center Gral.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri