La finalul anului 2019, directorul de HR al McDonald’s declara, pentru wall-street.ro, ca incepand cu ianuarie 2020 vor derula un proiect care va consta in angajarea unui numar de 30 de srilankezi. Prin urmare, McDonald’s a inceput de aproape o luna un proces de testare a unui numar de 30 de angajati din Sri Lanka.

Conform celor transmise de catre reprezentantii lantului de restaurante, acestia s-au acomodat foarte bine si s-au integrat in echipele locatiior din Bucuresti. Managerii de restaurante s-au declarat foarte multumiti de interactiunea cu acestia.

“Desi vechi, procesul de migratie dinspre Asia spre Europa este un lucru nou pentru romani, iar noi ne adaptam mai greu la aceasta schimbare”, declara Daniel Boaje, director general al Premier Restaurants Romania.

Angajatii din Sri Lanka vor lucra cu un contract pe perioada determinata de doi ani, cu posibilitatea de prelungire. Pe langa salariu, angajatilor srilankezi li se va asigura si cazarea in Romania.

Proiectul se deruleaza doar in Bucuresti, cel putin, momentan, iar intentia este de a observa daca angajatii din Sri Lanka sunt dispusi sa evolueze profesional in cadrul companiei.

In prezent, McDonald’s are in Romania circa 5.500 de angajati, cu tendinte ascendente spre 6.000 de angajati pana la finalul anului in curs.

Incepand cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania si Malta.

Premier Capital plc opereaza 154 de restaurante in locatii importante, mai mult de jumatate dintre ele avand McDrive si numeroase cafenele McCafé.

In Romania, McDonald’s este lider al pietei restaurantelor, cu 84 de restaurante in 26 de orase. In plus, in 2018 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al cincilea an consecutiv, conform AON Romania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri