Lantul de restaurante fast-food McDonald`s va angaja incepand de anul viitor 30 de srilankezi. Acestia fac parte dintr-un proiect pilot, la care compania apeleaza, in contextul deficitului de forta de munca din Romania.

"Aducem srilankezi. Avem un proiect in derulare, sunt in selectie si vor incepe sa lucreze incepand cu luna ianuarie. Incepem cu un pilon test, invatam si noi, ne obisnuim cu ei, ei cu noi. Aducem initial 30 de persoane, insa planificam sa continuam", a declarat pentru wall-street.ro Irina Ignatescu, director de resurse umane in cadrul McDonald`s.

Pentru selectia acestora, echipa de HR din Romania a mers personal in Sri Lanka.

"Ne gandim ca pot fi o solutie, investim sa ii aducem, pilotam, vedem cum functioneaza, legendele urbane sunt multe in jurul nostru, insa noi vrem sa avem propria noastra experienta. Sunt oameni care au lucrat in restaurante, este foarte important pentru noi sa aducem oameni cu experienta, care au mai lucrat in lanturi similare, din fast-food sau restaurante. Urmeaza sa fie pregatiti si in McDonald`s, vor intra in programul de formare in luna ianuarie", a explicat Ignatescu.

Retail jobs

Acesta a adaugat ca srilankezii vor putea fi vazuti prima data in restaurantele din Romania la finalul lunii ianuarie 2020.

Sunt oameni care vin dintr-o zona saraca, insa trebuie primiti cum trebuie, tratati decent

Angajatii din Sri Lanka vor lucra cu un contract pe perioada determinata de doi ani, cu posibilitatea de prelungire.

Pe langa salariu, angajatilor srilankezi li se va asigura si cazarea in Romania.

Citeste si:
Cum vrea Pizza Hut să îți recomande ce să mănânci în funcție de vreme
Pizza Hut vrea să lanseze un...

"Da, sunt costuri mari, dar, pe de alta parte, si nevoia de a avea oameni in restaurante este mare. Este mare pierderea si atunci cand iei un om, il formezi, ca dupa 2-5 luni sa il pierzi", a precizat reprezentatul McDonald`s.

Modificarea legislativa a incurajat angajarea de cetateni non-UE

Irina Ignatescu a explicat ca modificarea legislativa prin care a fost eliminata clauza care ii obliga pe angajatori sa le ofere salariu mediu pe economie angajatilor non-EU a determinat luarea deciziei de aducere a angajatilor srilankezi.

Ne ajuta, pentru ca altfel nu ii puteam aduce. Piata a explodat cand s-a renuntat la acea prevedere, iar acum ii putem angaja si cu salariul minim

Lantul de restaurante fast-food are in prezent o retea de 80 de unitati si 5.250 de angajati in Romania.

Citeste si:
Violeta Alexandru caută locuri de muncă pentru srilankezii...
Violeta Alexandru caută...

Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri