Lantul de restaurante McDonald`s, cu peste 5.000 de angajati in tara noastra, deruleaza constant campanii de recrutare, in contextul ratei mari a plecarilor din companie. Salariile lucratorilor comerciali incep de la 1.300 de lei net si aproape se pot tripla pentru cei care fac si ore suplimentare.

"Sunt circa 5.000 de angajati, avem variatii de la o zi la alta. (...) Anul trecut am avut 5.000 de angajari si aproximativ 5.000 de plecari. Turnover-ul de angajati este foarte mare in randul lucratorilor comerciali din restaurante, din zona operationala. (...) La noi turnoverul de personal ajunge la 70-80%, la nivel de lucratori", a declarat pentru wall-street.ro Irina Ignatescu, director de resurse umane in cadrul McDonald`s.

Ce salarii au angajatii McDonald`s din restaurante

Irina Ignatescu a precizat ca un student poate sa inceapa cu un salariul de 1.300 de lei, insa, in timp, poate ajunge si la 3.500 de lei.

"Salariul de 1.300 de lei este o oferta pe studentii care lucreaza patru ore. Ei pot sa lucreze patru, sase sau opt ore. Primesc, pe langa salariul fix, o bursa de student de 750 de lei pentru sase ore, 600 de lei pentru sase ore si 350 de lei daca lucreaza patru ore, burse oferite de noi", a explicat Ignatescu.

Astfel, un student care lucreaza pe postul de lucrator comercial incaseaza un salariu de 1.300 de lei net pentru patru ore, 2.000 de lei pentru sase ore si 2.500 de lei pentru opt ore.

Un manager trainee poate ajunge la 3.000 lei sau 3.500 de lei cu tot cu bonuri de masa, intr-o luna buna, in care a lucrat program complet. Iar asta inseamna ore suplimentare, ore de weekend sau ore de noapte. Lucram in regim de 24 de ore si oricand poti veni sa lucrezi, sa iti cresti veniturile.

De ce vin tinerii sa lucreze la McDonald`s si de ce pleaca

Cand aleg sa lucreze intr-o companie, candidatii de la baza piramidei, in speta lucratorii comerciali, se uita in mod special la salariu, apoi isi indreapta atentia catre beneficii.

"Vor sa stie cat vor castiga, vor sa stie ce beneficii vor avea, cum arata programul, cum arata echipa si cum va arata planul lor de cariera si ce li se va intampla intr-un interval relativ scurt", povesteste Irina Ignatescu.

Interesul viitorilor angajati este pentru fiecare detaliu din pachetele nostre, salariul fiind primul pas. Conditia esentiala pentru a continua discutia. In momentul in care sunt contactati sau conditia pentru a continua discutia este sa stie salariul. Daca nu este de interes salariul discutia se va opri acolo

Tot salariul este motivul pe care il scot la inaintare angajatii cand parasesc compania, iar diferentele pot fi chiar si de 50 de lei.

"Pleaca pentru toate motivele din lume, evident ca este invocat intotdeauna salariul, pentru ca este o metoda buna ca sa scapi usor. Pe de alta parte, McDonald`s plateste destul de bine in piata si in industrie. Insa uneori aleg sa plece intr-un call center, de exemplu, pentru ca muncesc mai putin, nu stau in picioare si au mult timp liber. Altii spun ca pleaca ca sa incerce antreprenoriat, freelancing", a adaugat Irina Ignatescu.

Pleaca pentru un salariu, care nu este neaparat mai mare, dar este intr-o alta industrie. Nu pleaca pentru salarii mult mai mari, pleaca pentru 50-100 de lei in plus. Daca intri in spate descoperi ca nu salariul este de fapt motivul, ci programul, oboseala, ca isi doresc altceva.

Lantul de restaurante fast-food McDonald`s are in prezent o retea de 80 de unitati si 5.250 de angajati in Romania. Compania mai deschide patru restaurante in acest an, dintre care unul in Bucuresti si alte trei in provincie.

Sursa foto: Sorbis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri