Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat luni ca 3% dintre bugetari vor avea salariile taiate de la 1 ianuarie, in urma aplicarii Legii salarizarii unitare si a trecerii contributiilor la angajat. Vasilescu i-a numit pe acestia "bugetari de lux" intr-o emisiune la RTV, citata de DCNews.ro, adaugand ca "nu ma asteptam sa-i planga presedintele Romaniei", scrie Hotnews.

Lia Olguta Vasilescu a dat detalii suplimentare despre bugetarii carora coalitia PSD-ALDE le-a taiat salariile: "In momentul in care vorbim despre directori de institutii diferite, dar care sunt totusi institutii ale statului si unul are salariu de 2700 de lei, iar altul de 12000 de lei, nu cred ca este echitabil. De la 1 ianuarie, ii scade salariul".

Lia Olguta Vasilescu a declarat, in cadrul audierilor din Parlament, ca majorarea salariilor, promisa in programul de guvernare PSD pentru bugetari, va fi in medie de 4% la salariul net.

Vasilescu a facut declaratiile in contextul acuzatiilor lansate luni seara de presedintele Klaus Iohannis, care spusese ca vor scadea unele salarii ale bugetarilor. "Astazi ne-a certat domnul presedinte Iohannis ca am promis majorari de salarii, iar la unii le scad salariile. Pai haideti sa ii explic presedintelui Iohannis ca poate nu i-au explicat consilierii dumnealui, de ce s-a ajuns la aceasta situatie. Domnului Iohannis si nu numai lui, si mie si ministrilor, ne-au scazut salariile anul acesta cu 40%, pentru ca noi am facut o lege a salarizarii care sa corecteze sistemul de salarizare. Stiati ca exista inca in Romania, bugetari care au salariul chiar si de doua ori mai mare decat al presedintelui Romaniei? Prin legea salarizarii, noi am specificat ca incepand de la data de 1 ianuarie, salariile acestor persoane sa se reduca," a spus Olguta Vasilescu la Romania TV, citata de DCNews.ro.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Angelo Brezoianu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri