Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a admis ca pentru o serie de bugetari vor exista reduceri salariale cuprinse "intre 10 si 40%", incepand cu 1 ianuarie 2018, dar a sustinut ca este vorba despre "unii dintre bugetari", pentru ca este necesar "sa corectam aceste dezechilibre", potrivit Hotnews.ro.

Salariul presedintelui Romaniei scade cu 40%, a precizat Lia Olguta Vasilescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

"Nu e normal sa avem un director de institutie din teritoriu cu salariu de 14.000 de lei si alti directori cu 2.500 de lei", a spus Vasilescu.

Un alt exemplu invocat de ministrul Muncii este cel al consilierilor de la Ministerului Sanatatii, care aveau salariile mai mari decat secretarii de stat, pana la 14.000 de lei pe luna, in timp ce consilierii altor ministri erau platiti cu salarii cuprinse intre 3.000 si 4.000 de lei lunar.

"Si lor le vor scadea salariile, am incercat sa aducem un echilibru", a precizat Lia Olguta Vasilescu.

In ceea ce priveste majorarile de salarii, este vorba de o crestere la brut de 25% de la 1 ianuarie, echivalentul a "circa 4% net", a adaugat ministrul Muncii.

In ceea ce priveste politistii, nu e vorba de scaderi de salarii, a sustinut ministrul, precizand ca este vorba de eliminarea unui spor.

"Politistul era acasa si asteapta un telefon daca se duce sau nu (la serviciu). Daca se ducea primea bani dar si doar pentru ca statea acasa si primea telefonul primea un spor. Acest spor s-a eliminat", a explicat ea.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri