Salariul presedintelui Romaniei scade cu 40%, a precizat Lia Olguta Vasilescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

"Nu e normal sa avem un director de institutie din teritoriu cu salariu de 14.000 de lei si alti directori cu 2.500 de lei", a spus Vasilescu.

Un alt exemplu invocat de ministrul Muncii este cel al consilierilor de la Ministerului Sanatatii, care aveau salariile mai mari decat secretarii de stat, pana la 14.000 de lei pe luna, in timp ce consilierii altor ministri erau platiti cu salarii cuprinse intre 3.000 si 4.000 de lei lunar.

"Si lor le vor scadea salariile, am incercat sa aducem un echilibru", a precizat Lia Olguta Vasilescu.

Ministrul Muncii spune ca...
Citeste si: Statul trebuie sa suplimenteze bugetul de pensii cu 15 miliarde lei

In ceea ce priveste majorarile de salarii, este vorba de o crestere la brut de 25% de la 1 ianuarie, echivalentul a "circa 4% net", a adaugat ministrul Muncii.

In ceea ce priveste politistii, nu e vorba de scaderi de salarii, a sustinut ministrul, precizand ca este vorba de eliminarea unui spor.

"Politistul era acasa si asteapta un telefon daca se duce sau nu (la serviciu). Daca se ducea primea bani dar si doar pentru ca statea acasa si primea telefonul primea un spor. Acest spor s-a eliminat", a explicat ea.

PSD nu renunta la Pilonul II:...
Citeste si: Ce roman "cu scaun la cap" si-ar muta banii de la Pilonul II la stat?

Sursa foto: Agerpres