De mai bine de 10 ani, companii din sectorul energetic si nu numai, beneficiaza de expertiza echipei Blumenfield® si solutiile la aspectele de mediu pe care acestea le intampina in activitatea lor. Blumenfield® sustine principiile unui mediu protejat prin implementarea masurilor de prevenire si reducere a poluarii factorilor de mediu in ansamblul lor

Blumenfield® este o companie 100% cu capital privat romanesc care furnizeaza servicii integrate in domeniul protectiei mediului.

Strategia nationala pentru dezvoltarea durabila a Romaniei cu orizont 2030 necesita implicarea cat mai multor categorii sociale in urmarirea indeplinirii obiectivelor pentru dezvoltare durabila si imbunatatirea calitatii vietii oamenilor in armonie cu mediul natural.

Totodata, pietele devin din ce in ce mai competitive, iar ritmul schimbarilor impune companiilor o presiune fara precedent, nu numai pentru succes profesional pe termen scurt, ci si pentru sustinerea resurselor in viitor.

Astfel incat, crearea unei strategii de afaceri robuste devine dependenta de cat de buna este pozitia unei companii in ceea ce priveste dezvoltarea durabila si cum echilibreaza mediul financiar, dezvoltarea resurselor umane si cum protejeaza mediul.

In acest sens, de mai bine de 10 ani, companii din sectorul energetic si nu numai, beneficiaza de expertiza echipei Blumenfield® si solutiile la aspectele de mediu pe care acestea le intampina in activitatea lor.

Blumenfield® sustine principiile unui mediu protejat prin implementarea masurilor de prevenire si reducere a poluarii factorilor de mediu in ansamblul lor, intrucat este bine stiut faptul ca exista o relatie “cauza-efect” care poate afecta oricare dintre componentele: apa, aer, sol/sedimente, biodiversitate.

Ca atare, cuvantul de ordine care ar trebui sa guverneze politicile oricarei companii este „sustenabilitatea”. Sustenabilitatea este un concept multidimensional, ce include atat perspective financiare, sociale, cat mai ales de mediu. Monitorizarea performantei de mediu devine un criteriu important in evaluarea sustenabilitatii activitatii unei companii.

In viziunea Blumenfield®, in cadrul organizatiilor trebuie sa existe o abordare sistematica pentru masurarea si monitorizarea performantei de mediu la intervale regulate. Monitorizarea si masurarile performantei de mediu pot servi mai multor scopuri:

  • Urmarirea progresului pentru a indeplini angajamentele de politica, realizarea obiectivelor si tintelor pentru imbunatatirea continua;
  • Dezvoltarea informatiilor pentru a identifica aspectele de mediu semnificative;
  • Monitorizarea emisiilor si deversarilor pentru conformarea cu cerintele legale si alte cerinte aplicabile la care organizatia subscrie;
  • Monitorizarea consumului de apa, energie si materii prime pentru a indeplini obiectivele si tintele;
  • Furnizarea datelor pentru a sustine sau evalua controalele operationale;
  • Furnizarea datelor pentru a evalua performanta sistemului de management de mediu.

Intrucat, grija fata de mediu inseamna: sa producem responsabil, sa consumam responsabil, cat si sa planificam investitiile responsabil. In tot acest ciclu economic, un aspect deosebit de important il reprezinta Managementul deseurilor.

Managementul deseurilor intr-o economie circulara

In prezent, deseurile au devenit una dintre cele mai discutate probleme cotidiene, fiind un aspect constant in toate actiunile noastre, atat ca individ, cat si ca persoane juridice. Modalitatea prin care alegem sa gestionam acest aspect, angreneaza o varietate larga de masuri de solutionare, oportunitati de prevenire si efecte cu impact permanent, atat pozitive cat si negative.

Gestionarea deseurilor este importanta atat pentru protejarea mediului, cat si a sanatatii si securitatii populatiei, fiind primul pas spre o economie circulara.

Desi este un concept relativ nou, “economia circulara” se aplica in practica prin reducerea deseurilor, reciclarea materialelor si a produselor existente de cate ori este posibil.

In mediul domestic, fiecare dintre noi cred ca am aplicat principiile economiei circulare cu mult inainte de utilizarea acestui termen, de exemplu donand diverse obiecte de imbracaminte ori prin reconditionarea componentelor vechi de mobilier. Mai nou pe piata exista firme specializate care reconditioneaza sau creaza asa numitele obiecte “handmade”.

De asemenea, pentru companiile carora le furnizam serviciile noastre, optimizarea costurilor privind managementul deseurilor este prioritara, astfel identificam cele mai bune solutii pentru valorificarea, tratarea, reciclarea si eliminarea deseurilor generate, urmarind in acelasi timp trasabilitatea acestora si raportarea catre autoritatile de mediu corespunzator legislatiei specifice.

Industria petroliera atat offshore cat si onshore este generatoare de cantitati insemnate de deseuri din cele mai diverse categorii atat periculoase cat si nepericuloase, insa aplicand principiile economiei circulare, se poate reduce semnificativ cantitatea de deseuri transportate in depozite conforme.

In cel mai recent proiect de explorare gaze naturale offshore in care Blumenfield® a gestionat colectarea, transportul si eliminarea deseurilor rezultate din activitatea de foraj, mai mult de 60% dintre deseurile generate au fost trimise in instalatii de valorificare, tartare sau reciclare.

Astfel, prin managementul corect al deseurilor, companile au ca beneficii, reducerea costurilor, evitarea amenzilor prin conformarea cu legislatia in vigoare, sporirea reputatiei companiei prin crearea imaginii de companie verde, intrucat responsabilitatea in ceea ce priveste mediul este esentiala pentru viitorul planetei noastre.

Blumenfield® a adus pe piata de consultanta de mediu din Romania conceptul de “aer proaspat pentru afaceri”, menit sa furnizeze servicii integrate de consultanta pentru protectia mediului, care sa ofere clientilor sai timpul necesar pentru a se ocupa de dezvoltarea afacerii lor.

In peste cei 10 ani de experienta, Blumenfield a fost unul dintre principalii jucatori care au identificat si au sustinut constant ranspunerea legislatiei europene in reglementarile interne, ca o nevoie imediata.

Studiile asupra componentelor de mediu precum apa, aer, sol/sedimente, biodiversitate si inter-relationarea efectelor intre acestea, intreprinse de catre Blumenfield® in cele mai diverse proiecte, au avut suportul metodic al diviziei sale stiintifice Blumenfield Science – Centrul privat de cercetare pentru protectia mediului.

Pe langa serviciile de consultanta si programele de monitorizare a ecosistemelor terestre si acvatice, Blumenfield® asigura suportul necesar in decizia de investitie a clientilor sai, propunandu-si ca pana in anul 2022 sa devina lider in furnizarea serviciilor de mediu, dezvoltand servicii pe masura nevoilor si provocarilor intampinate de clienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri