Tranzactie in retail: Pepco, liderul pietei de fashion din Romania, se vinde. Trei fonduri de investitii vor sa il cumpere

Discounterul polonez Pepco, ce detine in Romania o retea de 250 de magazine si este practic liderul pietei de fashion dupa vanzari, a fost scos la vanzare de grupul sud-african Steinhoff. Trei fonduri de investitii vor deja sa il cumpere, intr-o tranzactie estimata la 4,5 miliarde dolari.

Seful grupului Pepco, ce detine si discounterul britanic Poundland, a declarat ca vanzarea Pepco este "aproape inevitabila". Steinhoff, ce se confrunta cu un scandal public inca din 2017, a declarat anul trecut ca evalueaza diverse optiuni strategice pentru grupul Pepco, inclusiv o listare publica, potrivit esmmagazine.com.

Trei fonduri de private equity - Avdent International, Hellman & Friedman si Mid Europa Parteners - sunt interesate in a cumpara Pepco, intr-o tranzactie ce ar putea depasi valoarea de 4,5 miliarde euro, potrivit Sky News. Alianta celor trei fonduri de investitii vine in contextul in care si fondul Parteners Group ar fi interesat de retailerul Pepco, potrivit Bloomberg.

"Acordul de restructurare pe care Steinhoff il are cu creditorii sai inseamna ca este aproapte inevitabil ca vom fi vanduti", a declarat Andy Bond, CEO Pepco Group. Steinhoff se afla la finalul unui proces de restructurare a unor datorii de 9,4 miliarde de dolari.

CEO-ul Pepco Group a mai declarat ca este deschis oricarei optiuni - vanzare de capital privat, listare publica sau vanzarea catre un alt retailer din industrie. Mai mult, Bond a declarat ca vrea sa ramana in Pepco, indiferent de noii proprietari.

Citeste si:
Pepco donează 85.000 euro pentru copiii din programele World Vision...
Pepco donează peste 85.000...

Cine vrea sa cumpere Pepco

Cele trei fondurii private equity despre care presa scrie ca sunt interesate de Pepco activeaza si pe piata romaneasca. Mid Europe Parteners detine pe plan local reteaua de retail Profi, reteaua de sanatate Regina Maria si compania de curierat Urgent Cargus.

Advent International detine pe plan local compania farmaceutica Zentiva pe care a preluat-o in 2018 de la Sanofi. Hellman & Friedman nu detine in prezent nicio investitie pe piata romaneasca, ceea ce inseamna ca ar intra indirect in Romania, prin preluarea Pepco.

Hellman & Friedman este un fond american de private equity care administreaza o avere de 25 mld. dolari.

Pepco detine in Romania o retea de 250 de magazine si, potrivit unor estimari din piata, in 2019 a preluat pozitia de lider al retailului de fashion, cu afaceri de peste 1,2 miliarde lei.

Citeste si:
What's next in fashion? Participă la Fashion ROute și află
What's next in fashion?...

Sursa foto: By Dan Rentea/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri