Îmi asum încă o dată punerea în funcţiune, cu călători, a metroului din Drumul Taberei până la data de 30 iunie 2020, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei şi îmi propun finalizarea achiziţiei şi livrarea în termenul contractual a materialului rulant, respectiv 13 trenuri noi, până în decembrie 2023, a declarat ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, la audierile din comisiile de specialitate reunite, din Parlament.

"Îmi asum încă o dată şi aici, în faţa dumneavoastră, punerea în funcţiune cu călători, până la data de 30 iunie 2020, a Magistralei M5, tronsonul Drumul Taberei - Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei. Tot în această perioadă, îmi propun finalizarea achiziţiei şi livrarea în termenul contractual a materialului rulant - 13 trenuri noi până în decembrie 2023", a afirmat Bode, scrie Agerpres.

Totodată, el a dat asigurări că în privinţa Magistralei M6, care va lega Capitala de Aeroportul Otopeni, procedura de achiziţie este în derulare pe tronsonul 1 Mai - Tokyo (centrul comercial Băneasa).

"În ceea ce priveşte Magistrala M6 Gara de Nord - Otopeni, pe tronsonul 1 Mai - Tokyo procedura de achiziţie este în derulare, iar pe tronsonul Tokyo - Otopeni proiectare şi execuţie lucrări de structură de rezistenţă este în curs de validare în conformitate cu solicitările cofinanţatorului proiectului", a explicat acesta.

Potrivit ministrului propus, în privinţa achiziţionării de material rulant nou pentru calea ferată, termenul pentru procesul aflat pe rol la Curtea de Apel este 4 martie 2020.

"Stadiul achiziţiei de material rulant - după cum ştiţi, lotul 1 cuprinde achiziţionarea a 40 de rame pentru transportul feroviar regional de călători. În urma deciziei CNSC, în data de 5 februarie s-a încheiat evaluarea financiară completă, iar în prezent se verifică documentele suport DUAE - Documentul Unic de Achiziţie European. Sigur că avem un proces pe rol la Curtea de Apel şi termenul pentru procesele conexate este stabilit de instanţă pe 4 martie 2020. În ceea ce priveşte lotul 2, achiziţia de material rulant nou destinat transportului interregional feroviar de călători, aici documentaţia de licitaţie este întocmită, încărcată în SICAP în data de 28 noiembrie 2019", a precizat acesta.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri