Coronavirus | Ce măsuri ia Metrorex în situația supraaglomerării stațiilor de metrou, la orele de vârf

Metrorex anunță că în acestă perioadă, în contextul răspândirii infecției cu Coronavirus în România, toate trenurile din flotă vor circula pe toate magistralele. Pentru evitarea supraaglomerării stațiilor de metrou, Metrorex a suplimentat personalul de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor.

„Metrorex are un plan de acțiune bine stabilit în situația supraaglomerării stațiilor de metrou la orele de vârf de trafic. Astfel, în aceste perioade se circulă cu toată flota de trenuri existentă. În perioadele cu vârf de trafic va fi evitată sosirea simultană a trenurilor la peroanele stațiilor unde se înregistrează un trafic mai mare de călători. De asemenea, a fost introdus suplimentar, personal de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor”, se arată în comunicatul de presă emis de Metrorex.

Metrorex susțină că continuă adoptarea de măsuri de prevenție pentru limitarea răspândirii infecției cu Coronavirus (Covid – 19).

„În această perioadă, trenurile de metrou sunt dezinfectate suplimentar la nivelul barelor de susținere și a butoanelor de deschidere a ușilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătății. Mai mult, Metrorex a transmis adrese firmelor cu care are contract pentru salubrizare, să intensifice acțiunile de curățenie și igienizare a spațiilor publice și spațiilor tehnice din stațiile de metrou prin acțiuni de colectare și evacuare a gunoiului menajer din stații și depouri, servicii de dezinsecție, deratizare și dezinfecție – igienizare. Punctele de lucru ale personalului ce intră în contact cu bancnotele au fost dotate cu dispersoare cu gel antibacterian”, precizează Metrorex.

Metrorex recomandă publicului călător să respecte măsurile de igienă pe timpul călătoriei cu metroul.

Citeste si:
Coronavirus | Update 23 iunie: Mai puțin de 100 de cazuri într-o zi
Coronavirus | Update 23...

Atât în stațiile de metrou, cât și în trenuri, Metrorex a expus afișe educative în locuri vizibile cu privire la prevenția împotriva infectării cu Coronavirus.

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO
Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri