Metrorex anunță că în acestă perioadă, în contextul răspândirii infecției cu Coronavirus în România, toate trenurile din flotă vor circula pe toate magistralele. Pentru evitarea supraaglomerării stațiilor de metrou, Metrorex a suplimentat personalul de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor.

„Metrorex are un plan de acțiune bine stabilit în situația supraaglomerării stațiilor de metrou la orele de vârf de trafic. Astfel, în aceste perioade se circulă cu toată flota de trenuri existentă. În perioadele cu vârf de trafic va fi evitată sosirea simultană a trenurilor la peroanele stațiilor unde se înregistrează un trafic mai mare de călători. De asemenea, a fost introdus suplimentar, personal de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor”, se arată în comunicatul de presă emis de Metrorex.

Metrorex susțină că continuă adoptarea de măsuri de prevenție pentru limitarea răspândirii infecției cu Coronavirus (Covid – 19).

„În această perioadă, trenurile de metrou sunt dezinfectate suplimentar la nivelul barelor de susținere și a butoanelor de deschidere a ușilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătății. Mai mult, Metrorex a transmis adrese firmelor cu care are contract pentru salubrizare, să intensifice acțiunile de curățenie și igienizare a spațiilor publice și spațiilor tehnice din stațiile de metrou prin acțiuni de colectare și evacuare a gunoiului menajer din stații și depouri, servicii de dezinsecție, deratizare și dezinfecție – igienizare. Punctele de lucru ale personalului ce intră în contact cu bancnotele au fost dotate cu dispersoare cu gel antibacterian”, precizează Metrorex.

Metrorex recomandă publicului călător să respecte măsurile de igienă pe timpul călătoriei cu metroul.

Atât în stațiile de metrou, cât și în trenuri, Metrorex a expus afișe educative în locuri vizibile cu privire la prevenția împotriva infectării cu Coronavirus.

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri