Compania de curierat Sameday anunță că din aprilie va folosi, contra cost, pungi din plastic 100% reciclat în procesul de livrare.

Compania de curierat se angajează ca 30% din sumele colectate să fie folosite pentru a identifica și testa diferite variante de pungi eco-friendly, urmând ca în cel mult 6 luni să ofere clienților primul ambalaj 100% bio-degradabil. Mai mult, 70% din sume se vor regăsi în bonusuri de performanță ale angajaților cu scopul de a impulsiona îmbunătățirea timpilor de preluare și livrare a coletelor, se arată într-un comunicat de presă.

Sameday a implementat deja mai multe măsuri cu scopul de a reduce efectele negative ale serviciilor de curierat asupra mediului. Dezvoltarea serviciului easybox (aproape 400 de lockere deja instalate în toată țara) a permis reducerea amprentei de carbon cu peste 95%, datorită numărului mic de rute parcurse de un curier pentru livrarea comenzilor.

Compania livrează din 2019, în București, cu șase mașini 100% electrice și își propune ca până la finalul anului flota să ajungă la 70 de unități. De asemenea, centrul logistic Sameday din Chitila este alimentat cu energie 100% verde, iar peste 90% dintre contractele Sameday sunt semnate electronic, reducându-se astfel consumul de hârtie și de alte consumabile.

Retail jobs

Înființată în 2007, Sameday oferă clienților și partenerilor servicii de curierat la nivel național, livrare în aceeași zi în București și în zonele limitrofe, program de livrare, de la 09:00 la 21:00 sau livrare în lockere. Sameday livrează în peste 7.000 de localități.

În prezent, expedierile Sameday sunt procesate în două hub-uri logistice, unul amplasat în apropiere de orașul Chitila și unul în județul Sibiu.

Sursa foto: Sameday România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri