Asociația Geeks for Democracy a lansat o inițiativă care vine în ajutorul persoanelor care nu se pot deplasa pe durata pandemiei coronavirus. Cumpărături la ușa ta livrează gratuit, în București și Ilfov, bătrânilor și persoanelor vulnerabile pachete cu alimente.

Cumpărături la ușa ta este o inițiativă voluntară a asociației Geeks for Democracy care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate, pentru ca mult mai mulți oameni să poată rămâne acasă, în siguranță.

Serviciile Cumpărături la ușa ta sunt disponibile în București și județul Ilfov și sunt gratuite dar costul cumpărăturilor se achită la livrare voluntarilor, conform bonului de casă. Transportul și logistica sunt gratuite, iar toți cei implicați sunt voluntari.

Pentru comenzi sunt disponibile două tipuri de pachete de alimente perisabile și neperisabile, al căror conținut a fost pregătit în colaborare cu medicul Simona Tivadar. Perioada pe care o traversăm impune nevoia de a ajunge la cât mai multe persoane nedeplasabile astfel încât se pot comanda cel mult două pachete cu conținut prestabilit și maximum cinci articole suplimentare.

"Voluntarii noștri respectă cu strictețe condițiile de igienă și prevenție împotriva contaminării cu coronavirus. Dacă vârsta, starea de sănătate sau alte circumstanțe vă împiedică să vă deplasați la cumpărături sau aveți rude, prieteni sau cunoștințe care ar avea nevoie de aceste servicii, vă rugăm sa le faceți cunoscută aceasta inițiativă. Peste 200 de voluntari pun în mișcare operațiunea prin care cumpărăturile ajung la ușa ta", se arată într-un comunicat.

Cumpărături la ușa ta: o soluție pentru bătrâni

Inițiativa asociației propune două pachete cu alimente ale căror costuri estimative se ridică între 80 și 150 de lei. Astfel, pachetul cu produse perisabile conține unt, ouă, brânză telemea, cașcaval, lapte UHT, măsline, legume pentru supă, mere, portocale, lămâi, iaurt, cartofi, paste, pâine.

Cel de-al doilea pachet, cu alimente neperisabile, conține făină, orez, mălai, griș, ulei, suc de roșii, zahăr, miere, gem și compot.

Cum se asigură voluntarii Cumpărături la ușa ta că nu răspândesc virusul? "In primul rând, toți voluntarii vor ține cont de măsurile de protecție, fiind dotați cu mănuși de latex, măști, dezinfectant, saci de gunoi, plicuri pentru încasarea contravalorii cumpărăturilor.bInteractiunea umana este limitata, pachetele se preiau deja ambalate de la case sau intrari speciale. Pachetele se livreaza la usa, iar banii se transmit printr-un plic sigilat (sau prin Revolut, in unele cazuri", spun reprezentanții.

Pe voluntarii Cumpărături la ușa ta îi găsiți la numărul de telefon 0727030303 între orele 8 și 21, iar mai multe informații despre inițiativa Cumpărături la ușa ta găsiți aici.

Sursa foto: Davizro Photography/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri