Retailerii și organizațiile nonguvernamentale au luat mai multe măsuri pentru a ajuta vârstnicii și persoanele cu dizabilități pentru a se aproviziona cu alimente, medicamente și alte bunuri necesare în perioada restricțiilor impuse de autorități.

Retaileri - Sună Mega!

Mega Image alocă linia telefonică Sună Mega! pentru a facilita accesul la cumpărături livrate gratuit la domiciliu persoanelor cu vârste de peste 65 de ani și celor cu dizabilități, în contextul extinderii măsurilor de prevenție COVID-19. În această perioada, la numărul de telefon 0800.410.900, care poate fi apelat în mod gratuit, non-stop, operatorii din call-center-ul Sună Mega! vor prelua apelurile persoanelor care se află în indisponibilitatea de a se deplasa și, în funcție de adresa la care locuiesc, le vor redirecționa către asociații și organizații care asigură livrări gratuite cu ajutorul voluntarilor.

Inițiativele de voluntariat către care vor fi redirecționate apelurile și solicitările primite la linia Sună Mega! sunt în prezent: Direcția Generală de Asistență Socială București (DGASMB), Asociația Studenților la Construcție din București (ASCB), Geeks for Democracy, Inițiativa civică a Angelei Buzuloiu, Asociația Beard Brothers, Federația Tinerilor din Bacău, Centrul de Urgențe Speciale (în colaborare cu Asociația CIVITA), Bine Boutique.

Înainte ca președintele Klaus Iohannis să anunțe că noi restricții în România, mai mulți retaileri au anunțat că au alocat un interval orar pentru persoane de peste 65 de ani, cele cu dizabilități sau cadrele medicale. cora România anunța că toate magazinele vor fi deschise între orele 07:30 – 20:30, iar accesul între orele 07:30 – 08:00 este dedicat persoanelor vârstnice, de peste 65 de ani, precum și cadrelor medicale. Toate magazinele Mega Image și Shop&Go anunțaseră au un program dedicat persoanelor în vârstă și celor cu dizabilități, în intervalul orar 07.00 – 08.00, începând cu 23 martie.

Cumpărături la ușa ta - o inițiativă a Geeks for Democracy

Cumpărături la ușa ta este o inițiativă voluntară a asociației Geeks for Democracy care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate, pentru ca mult mai mulți oameni să poată rămâne acasă, în siguranță.

Serviciile Cumpărături la ușa ta sunt disponibile în București și județul Ilfov și sunt gratuite dar costul cumpărăturilor se achită la livrare voluntarilor, conform bonului de casă. Transportul și logistica sunt gratuite, iar toți cei implicați sunt voluntari.

Pentru comenzi sunt disponibile două tipuri de pachete de alimente perisabile și neperisabile, al căror conținut a fost pregătit în colaborare cu medicul Simona Tivadar. Perioada pe care o traversăm impune nevoia de a ajunge la cât mai multe persoane nedeplasabile astfel încât se pot comanda cel mult două pachete cu conținut prestabilit și maximum cinci articole suplimentare.

"Voluntarii noștri respectă cu strictețe condițiile de igienă și prevenție împotriva contaminării cu coronavirus. Dacă vârsta, starea de sănătate sau alte circumstanțe vă împiedică să vă deplasați la cumpărături sau aveți rude, prieteni sau cunoștințe care ar avea nevoie de aceste servicii, vă rugăm sa le faceți cunoscută aceasta inițiativă. Peste 200 de voluntari pun în mișcare operațiunea prin care cumpărăturile ajung la ușa ta", se arată într-un comunicat.

Pe voluntarii Cumpărături la ușa ta îi găsiți la numărul de telefon 0727030303 între orele 8 și 21.

Autorități

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti acordă seniorilor, familiilor monoparentale, bolnavilor cronici sau persoanelor cu dizabilităţi tot sprijinul necesar pentru cumpărături, îngrijiri medicale la domiciliu sau mese calde. Persoanele interesate sunt îndemnate să sune la 0800 821 218.

Pe 19 martie, primarul Gabriela Firea anunţa că sprijinul DGASMB este destinat celor care nu pot ieşi din casă - seniori, persoane cu dizabilităţi, familii monoparentale - şi care pot apela serviciul TELVERDE 0800 821 218, gratuit, de luni până duminică, în intervalul orar 09,00 - 17,00. Persoanele cu deficienţe de auz pot da mesaj la numărul de telefon 0753.772.406

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 pune la dispoziție următorul telefon pentru vârstnici: 021.9970. Telefonul este destinat doar celor care au domiciliul legal pe raza Sectorului 6. „Persoanele cu vârste de peste 65 de ani, fără susținători, cărora le facilităm procurarea alimentelor și a medicamentelor de strictă necesitate, pot apela acest număr de telefon de luni până duminică, între orele 08:00-20:00”, se arată într-un anunț publicat.

Organizația de Tineret Partidul Mișcarea Populară oferă, de luni până duminică, între orele 09:00 și 18:00 să livreze anumite produse pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani din București. Astfel, cei care au nevoie de alimente, medicamente, produse de igienă, dar și de informații, pot suna la numerele de mai jos.

Studenții livrează

Asociația Studenților La Construcții Din București (ASCB) livrează, începând cu 12 martie, bătrânilor și persoanelor vulnerabile, în mod voluntar, produsele si medicamentele de care au nevoie, unul dintre următoarele numere de contact:

„Vă rugăm să apelați la “voluntarii livratori” doar dacă aveți peste 50 de ani sau suferiți de probleme de sănătate care vă vulnerabilizează la COVID-19”, transmite asociația.

Bine Boutique - Crucea Roșie

Bine Boutique, primul magazin caritabil al Crucii Roșii Române, livrează cumpărături de strictă necesitate (alimente și medicamente de bază) persoanelor vulnerabile, singure, cu vârste peste 65 de ani.

Pași de urmat:

  • Scrie-ne pe adresa bineboutique@crucearosie6.ro și lasă-ne numărul de telefon unde poți fi contactat pentru a-ți prelua lista ta de cumpărături de strictă necesitate;
  • Un membru al echipei Bine Boutique te va suna pentru a stabili împreună momentul livrării cumpărăturilor la ușa ta;
  • Valoarea cumpărăturilor nu poate depăși 100 lei, sumă pe care Bine Boutique o va avansa pentru achiziționarea produselor de pe lista ta;
  • În momentul livrării la ușa ta, vei achita în numerar suma exactă înscrisă pe bonul de cumpărături care ți-au fost predate în siguranță de un membru al echipei Bine Boutique;
  • Serviciul de transport este gratuit pentru tine, fiind susținut de Bine Boutique.

Articolul se va actualiza pe măsură ce identificăm și alte inițiative care ajută persoanele vulnerabile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri