Integratorul de servicii de marketing direct Mediapost Hit Mail își oferă sprijinul pentru toate magazinele care până în prezent vindeau exclusiv sau 90% offline, oferindu-le servicii logistice de e-commerce, de contact center și de comunicare one-to-one.

Comerțul tradițional din România trebuie să facă rapid o reconfigurare online a modului în care funcționează, iar pentru acest lucru are nevoie de resurse și know-how care includ: platforme logistice pentru comerțul electronic, sisteme integrate de relații cu consumatorii, prin telefon, chat, mesagerie și e-mail, precum și marketing one-on-one. De asemenea, magazinele vor avea nevoie și de soluții de transport si livrare (flote de mașini, curieri, transportatori) și de spații de depozitare.

“În acest moment, punem bazele unui nou canal de vânzare pentru un segment de clienți care până acum vindea exclusiv sau aproape exclusiv offline și le oferim sprijin pentru configurarea întregului ecosistem online, astfel încât să facă vânzări și să aibă venituri în maximum două săptămâni. Consider că rapiditatea cu care începi să operezi integral online este vitală în această perioadă, astfel că ne sprijinim clienții atât prin soluții logistice integrate de e-commerce, de comunicare one-to-one integrată cu consumatorii (call-center, message center, email), cât și cu flota noastră de autovehicule”, a explicat Marian Şeitan, Director General al grupului Mediapost Hit Mail.

Compania pune la dispoziție o soluție logistică integrată pentru comerțul electronic, Fulfill.ro, care încorporează serviciile de preluare, depozitare, realizare de colete și administrare a retururilor, cu timpi de execuție și costuri optimizate. Fulfill.ro, aplicație lansată în 2013 și îmbunătățită în mod constant de atunci, reușește să armonizeze serviciile efectuate online, pe website, cu cele de curierat.

Întregul proces logistic se desfășoară în depozitul Mediapost situat în Dragomirești-Vale, pe centura de Nord-Vest a Bucureștiului, care ocupă o suprafață de 10.000 mp. Acesta este dotat la standarde internaționale și a fost inaugurat în iulie 2019. În plus față de soluțiile logistice, Mediapost Hit Mail are un centru de contact (call-center) cu 40 de profesioniști care se ocupă de relația site-urilor de comerț electronic cu consumatorii, prin linii de informare telefonică, whatsapp și mesagerie online, precum și sisteme de comunicare multi-canal (SMS, email, notificări).

“În 2019, valoarea cumpărăturilor online în România s-a situat în jurul a 5 miliarde euro, iar anul acesta estimăm o adevărată explozie pe acest segment, generată de criza COVID-19, care va duce probabil la o dublare a comerțului online, vânzările putând ajunge astfel, din estimările noastre, la 10 miliarde euro în 2020. În acest context, este evident că toate magazinele și afacerile care nu au canale de vânzare online bine implementate riscă să aibă pierderi din care își vor reveni foarte greu sau deloc. De aceea, soluția subcontractării serviciilor logistice de e-commerce și de comunicare cu consumatorii de e-commerce către un integrator specializat, așa cum cum suntem noi, poate fi unica soluție de supraviețuire”, a mai punctat Marian Șeitan.

Integratorul de servicii de marketing direct Mediapost Hit Mail, deținut de Poșta Franceză, este prezent pe piața locală de 23 de ani și a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 25,3 milioane euro. Compania asigură pentru clienții săi logistica pentru promoții de consumatori, pentru cluburi de fidelizare și incentive, logistica pentru comerțul electronic, materiale promoționale și materiale POS, precum și soluții de comunicare multi-canal.
Compania are în prezent peste 400 clienți activi și operează în România, având filiale în București și Cluj Napoca, precum și în Bulgaria prin subsidiara din Sofia.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri