Electrolux se aşteaptă la pierderi semnificative în trimestrul II din cauza pandemiei de coronavirus

Electrolux, cel mai mare producător european de electrocasnice, a avertizat că se aşteaptă la pierderi semnificative în trimestrul II din 2020, în urma impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi a scăderii vânzărilor cu 30% în aprilie, transmite Reuters.

În condiţiile în care a început o relaxare a măsurilor de izolare pe principalele pieţele ale companiei, veniturile ar urma să se redreseze gradual, se arată într-un comunicat al Electrolux, scrie Agerpres.

Producătorul brandurilor Electrolux, Frigidaire, AEG şi Anova avertizase în martie că restricţiile au redus semnificativ cererea şi au afectat producţia.

La Bursa de la Stockholm, acţiunile Electrolux înregistrau joi un declin de 2,2%, iar de la începutul anului au scăzut cu 31%.

Electrolux a estimat la 400 de milioane de coroane suedeze (41 milioane de dolari) impactul direct al pandemiei asupra câştigurilor operaţionale din primul trimestru din 2020 şi la aproximativ 600 de milioane de coroane suedeze efectul fluctuaţiilor cursului valutar.

Citeste si:
Electrolux a donat mașini de spălat și uscătoare Spitalului din...
Electrolux a donat mașini de...

Citiți și Electrolux a donat mașini de spălat și uscătoare Spitalului Județean din Satu Mare.

"În trimestrul II din 2020 ne aşteptăm la pierderi semnificative. Am implementat măsuri cuprinzătoare pentru a atenua impactul situaţiei excepţionale de pe piaţă asupra câştigurilor şi a fluxului de numerar", a afirmat directorul general Jonas Samuelson.

Printre deciziile adoptate de compania suedeză se află reducerea costurilor şi protejarea fluxurilor de numerar, trecerea în şomaj tehnic a unor angajaţi şi reprioritizarea cheltuielilor de investiţii. Aceste decizii afectează investiţia sa strategică din SUA, finalizarea fabricii din Springfield, Tennessee, urmând să fie amânată cu până la şase luni.

În primul trimestru din 2020, Electrolux a înregistrat un profit operaţional de 122 de milioane de coroane suedeze, faţă de o pierdere de 53 de milioane de coroane suedeze în urmă cu un an, când rezultatele au fost afectate de costuri excepţionale masive. Analiştii estimau un profit de 19 milioane de coroane suedeze în primele trei luni din acest an.

Citeste si:
Bătrânii pot primi ajutor pentru repararea electrocasnicelor și...
PMB: Reparaţii de...

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

Citiți și Electrolux a închis temporar fabrica de producție de la Satu Mare, unde lucrează 850 de angajați.

Facebook Electrolux

Citeste si:
O altă companie aeriană anunță concedieri, deși primește miliarde...
O altă companie aeriană...
Sursa foto: Facebook Electrolux

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 mil. euro pe Bursa din București
Setari Cookie-uri