RORETAIL: Nu pot să înțeleg ca centrele comerciale să nu suporte costul crizei. Vreți să îl suportăm noi de două ori?

Cosmin Savu-Cristescu, secretar executiv al Organizației Patronale a Retailerilor din România (RORETAIL) a explicat situația alarmantă în care industria de retail non-alimentar se regăsește, demersurile făcute de RORETAIL și cum vede un posibil parteneriat între retailerii și mall-uri pentru redresarea industriei, scrie retail.ro.

Cosmin Savu-Cristescu a declarat, în cadrul conferinței online retailArenaSessions - “Retailul non-alimentar, încotro?”, organizată de wall-street.ro și retail.ro, că nu poate înțelege cum centrele comerciale să nu susțină deloc retailerii în această perioadă în care magazinele sunt închise, iar încasările sunt zero.

Situația în industria de retail este destul de transparentă, noi am comunicat public încă din 2 martie când am semnalat o scădere, la început îngrijorătoare, apoi dezastruoasă a vânzarilor - de până la 80%, după decretarea stării de urgență de până la 100%. (...) După închiderea centrelor comerciale din 23 martie, în mintea noastra lucrurile au fost cât se poate de simple, Guvernul a luat o măsură absolut justificată și de aici încolo lucrurile vor intra într-o fază de inghețarea pe întreaga durată a stării de urgență și eventual o perioadă ulterioară până când vom reveni ușor la normal”, a explicat Cosmin Savu-Cristescu.

În această perioadă, o parte a centrelor comerciale a suspendat plata chiriei pe întreaga perioadă a stării de urgență, în schimb o altă parte a operatorilor a făcut exact opusul și au notificat în continuare facturi, atât pentru chirii, cât și pentru costuri.

“Iata-ne în fața unei situații foarte confuze la început și frustrante ulterior în care eforturile noastre în loc să se concentreze pe salvarea businessului, îngrijirea angajaților, dezvoltarea unor strategii coerente pentru reluarea activității și traversarea acestei crize, ne-am văzut trași într-un conflict al notificărilor și a trebuit să ne concentrăm foarte mult cu această parte a centrelor comerciale”, spune Cosmin.

Citeste si:
Retailul non-alimentar, încotro? Ce cer retailerii și ce măsuri se iau
retailArena Sessions -...

RORETAIL a propus la începutul lunii aprilie un dialog asupra unui moratoriul general pentru întreaga industrie, document care a ridicat semne de întrebare. “Motiv pentru care încă de la lansare am rugat Consiliul Concurenței să analizeze această inițiativă și să ne transmită un punct de vedere - putem merge pe o astfel de idee, putem face o dezbatere cu retailerii și centrele comerciale?”, spune Savu-Cristescu.

Citește mai multe pe retail.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
NEPI: Nu am executat garanții pentru datorii ale chiriașilor din mall-uri
Setari Cookie-uri