Elefant.ro a livrat peste 20 de milioane de cărți în cei 10 ani de la înființare

Elefant.ro anunță depășirea unui nou record cu o lună înainte de aniversarea celor 10 ani de existență: peste 20 de milioane de cărți livrate, potrivit unui comunicat de presă.

„Cele 20 de milioane de cărți au ajuns la aproape două milioane de români din mii de localități unde accesul la carte este doar online. Ne dorim însă pe viitor ca numărul celor care citesc să fie mai mare pentru că lectura este cea care poate ridica o națiune”, a declarat Adrian Dinu, director comercial de carte la elefant.ro.

  • În cei aproape 10 ani de existență ai elefant.ro, s-au vândut peste 180.000 de titluri diferite
  • Pe primele trei poziții în topul autorilor cu cele mai mari vânzări sunt Irina Binder, Jojo Moyes și Agnes Martin-Lugand
  • Peste 100 de autori au vândut mai mult de 20.000 de exemplare și mai mult de 800 au vândut peste 3.000 de exemplare
  • Cea mai citită carte este Hoțul de cărți, de Markus Zusak
  • Cel mai vândut volum al unui autor român este Fluturi (volumul 3), scris de Irina Binder
  • Scriitorul cu cele mai multe cărți pentru copii vândute este Alec Blenche, al doilea român din clasamentul celor mai populari 10 autori

Ce au preferat românii să cumpere

Din totalul celor 20 de milioane de cărți vândute de elefant.ro, 36% sunt titluri încadrate la categoria ficțiune, 26% sunt cărți pentru copii, 15% cărți practice, inclusiv pentru dezvoltare personală, 6% titluri din categoria Istorie, biografii și memorii.

Cele mai multe cărți au fost comandate din România - 95%, diaspora cântărind aproximativ 5%. Județele de unde s-au cumpărat cele mai multe cărți au fost: București, Timiș, Iași, Cluj și Brașov. Persoana care a comandat cele mai multe cărți de pe elefant.ro este din București.

elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind celor peste 2.000.000 de clienți o gamă extinsă de produse cu livrare prin curier, în punctele de livrare proprii din București și din țară, precum și prin partenerii strategici la nivel național. Fondat în 2010, Elefant s-a extins și în afara țării deschizând o filiala la Chișinău, în Republica Moldova - magazinul online local elefant.md.

Citeste si:
TOP cele mai cumpărate cărți în 2020
TOP cele mai cumpărate cărți...

Sursa foto: Unsplash
Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri