SomProduct, vânzări cu 60% mai mari în aprilie. Prețuri greșite la campania de reduceri au generat vânzări de 100.000 de euro

Compania românească SomProduct a înregistrat o creștere de 60% a vânzărilor de mobilă și accesorii în luna aprilie 2020, comparativ cu aprilie 2019, cele mai vândute articole fiind saltelele, paturile, canapelele, seturile de mese și scaune, dar și categoria de accesorii pentru bucătărie, baie sau dormitor. SomProduct a vândut, din greșeală, mes, scaune, fotolii de masaj și paturi la 10 lei și a generat vânzări de 100.000 de euro.

Valoarea medie a comenzii a fost de 1.000 lei, dublu față de media categoriei de mobilă online conform cifrelor GPeC și ARMO pentru piața de e-commerce din România, potrivit unui comunicat de presă.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, vânzările SomProduct au crescut cu aproximativ 60%, iar categoriile pe care s-au înregistrat cele mai mari creșteri au fost decorațiunile, canapelele, saltelele și paturile.

SomProduct a închis magazinele fizice și a început o campanie de reduceri în online, cele mai mari scăderi de preț fiind la scaune de birou, decorațiuni, accesorii pentru baie, dormitor și bucătărie, dar și paturile, mobilier pentru copii și saltelele.

Estimările specialiștilor în retail și e-commerce spun că piața de home & deco va crește în acest an. Dat fiind că publicul va petrece mai mult timp la domiciliu, apetența acestuia pentru redecorare și pentru înlocuirea unor piese de mobilier va fi în creștere. În plus, categoria de e-commerce home & deco se află la început, fiind una dintre verticalele cu potențial, dar având o rată de sub 10% din totalul pieței de e-commerce conform cifrelor raportate de GPeC și ARMO. Ca urmare, probabil că magazinele online de mobilă și decorațiuni cunosc și vor cunoaște în acest moment o reală oportunitate de a crea noi obiceiuri în rândul publicului. Publicul ar putea acum învăța că online poate dispune de o varietate mult mai mare de piese de mobilă sau decorațiuni, de o paletă mult mai largă de dimensiuni, modele, culori sau materiale,

Citeste si:
Cuvintele cheie după care recrutorii au selectat CV-urile...
Cuvintele cheie după care...

Sergiu Cadar, CEO SomProduct

Din totalul achizițiilor realizate pe SomProduct.ro în luna aprilie, peste 30% au fost făcute de clienți noi pentru magazinul online. Aceștia fac parte dintr-o categorie de public care, până acum, obișnuia să efectueze achiziții în magazinele fizice ale SomProduct sau ale altor branduri din mall-uri sau magazine fizice. Până la finalul anului, o mare parte dintre tranzacțiile din zona de mobilă și decorațiuni online vor migra către mediul digital, comportamentul consumatorului român fiind schimbat după această pandemie: numărul tranzacțiilor achitate cu cardul fiind triplat.

Paturi și fotolii de masaj cu 10 lei

O eroare tehnică în weekendul 10-11 mai, la lansarea campaniei de reduceri, a dus la erori în ceea ce privește prețurile a 12 produse din oferta SomProduct. În consecință, în magazinul online SomProduct au fost plasate comenzi pentru seturi de mese și scaune la 10 lei, fotoliu de masaj sau pat la același preț. În total, vestea s-a răspândit repede și au fost plasate peste 140 de comenzi sau în valoare de peste 100.000 de euro.

SomProduct anunță că va onora toate comenzile, în limita unei unități din fiecare produs.

Citeste si:
Care sunt condițiile în care vom putea sta la terase, după 1 iunie
Condiții de stat la terase,...

În 1995, SomProduct a deschis o fabrică de saltele manufacturate de la Baia Mare. În anul 2008, SomProduct și-a lansat un magazin online, care a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, principalele categorii de produse vândute fiind canapelele, mobila de living și dormitor, saltelele și decorațiunile.

Sursa foto: Facebook SomProduct
Despre autor

Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri