MedLife suplimentează cu 20 de milioane de euro creditul sindicalizat de 90 mil. euro

Sistemul Medical MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță semnarea unei facilități de credit sindicalizat în valoare totală de aproximativ 110 milioane de euro, care presupune modificarea și majorarea facilitaților existente cu suma de 20 milioane euro, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea mai multor proiecte în contextul COVID-19, proiecte ce țin de zona de prevenție, cercetare, retehnologizare și nu numai, dar și pentru extinderea programului de achiziții, atât la nivel național, cât și internațional.

Potrivit reprezentanților companiei, la această majorare se vor adăuga încă 9 milioane de euro, valoare disponibilă din creditul accesat în trimestrul al III-lea anul trecut, compania având la dispoziție un total de 29 de milioane de euro, dedicați dezvoltării, inovației și achizițiilor.

Noul credit îl vom aloca planului amplu de dezvoltare, atât pentru proiectele dedicate erei COVID, cât și zonei de achiziții și inovație

Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group

MedLife a fost printre primele companii din România care au implementat foarte rapid un sistem amplu de măsuri de prevenție medicală și triaj pentru a ține în siguranță personalul medical și pacienții, arată reprezentanții companiei.

Citeste si:
Medlife: Coronavirusul care circulă pe teritoriul României provine...
Medlife: Virusul SARS-CoV-2...

Am deschis laboratoare RT PCR de testare a virusului SARS-CoV-2. Am investit resurse considerabile în testarea preventivă și sistematică a cadrelor medicale și personalului auxiliar din unitățile MedLife, mai mult decât atât, derulând un studiu reprezentativ la nivel urban – cel mai mare din regiune și unul dintre cele mai mari în Europa care a folosit pentru validare patru metode de testare. Am lansat platforma de consultații online, am dezvoltat programe speciale de consiliere psihologică, sport și alte programe dedicate segmentului corporate”, se precizează într-un comunicat de presă.

Te poate interesa și: Dent Estet introduce testarea angajaților și pacienților pentru depistarea Covid-19

Sindicatul de bănci care semnează noul credit sindicalizat este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentație, agent de facilitate si garanţii şi finanțator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Société Générale și Banca Transilvania, în calitate de aranjori principali şi finanţatori.

Vezi și: Studiu MedLife: Cel mai probabil populația nu are imunitate dobândită natural pentru COVID 19. Care sunt soluțiile pentru a putea reporni economia

Citeste si:
Hidroconstructia, credit sindicalizat de 60 mil. euro de la un...
Hidroconstructia, credit...

MedLife, afaceri de 256 mil. lei în T1/2020

În ceea ce privește rezultatele financiare din primul trimestru 2020, potrivit reprezentanților companiei, acestea reflectă contextul pandemic din ultimele luni, alături de măsurile impuse de către autorități în favoarea sănătății populației, înregistrându-se la nivel de grup o cifră de afaceri pro-forma de 256,399 milioane de lei, în creștere de 11% față de aceeași perioadă a anului trecut.

“Era firesc ca măsurile luate de guvern privind reducerea activității unităților private și chiar suspendarea activitătii pentru anumite ramuri, precum stomatologia, dar și măsurile cu privire la restricțiile de circulație și de izolare socială să impacteze veniturile. Totuși efortul imens depus de întreaga echipă din toată țara pentru a fi pe poziții la nivel național și a putea susține pacienții în orice moment indiferent de dinamica și evoluția acestei crize s-a vazut.”, conchide Mihai Marcu.

Vezi și: Coronavirus | Cum ne tratăm în timpul crizei COVID-19. Serviciile de consultanță online și aplicațiile, la mare căutare

Citeste si:
BT și SIF Moldova oferă burse de EMBA în valoare de 30.000 de euro
Banca Transilvania și SIF...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lactalis închide două fabrici Dorna Lactate, în contextul pandemiei
Setari Cookie-uri