Grupul de clinici Dent Estet introduce, ca metodă suplimentară de siguranță și protecție, testarea rapidă pentru determinarea anticorpilor de tip IgM și IgG pentru personalul medical, în vederea evitării răspândirii comunitare a noului coronavirus.

Totodată, clinica dentară anunță că vor fi testați și pacienții care necesită intervenții stomatologice complexe, cu cel puțin 48 de ore înainte de a fi realizată procedura, prin metoda moleculară RT-PCR, considerată gold standard pentru identificarea virusului SARS CoV2.

Pentru a trata pacienții în contextul Covid-19 a fost nevoie de eforturi considerabile în adaptarea protocoalelor de lucru, în training-ul personalului pentru situații atât de speciale și unice pentru noi și în adaptarea comportamentului medicilor, dar mai ales al pacienților. Fiecare demers făcut reprezintă o responsabilizare față de echipă, față de pacienți și față de comunitate, iar fiecare măsură suplimentară luată este o completare la demersurile stricte pe care le aplicăm în clinică încă de la înființare

dr. Oana Taban – CEO și Fondator DENT ESTET

Clinicile Dent Estet își desfășoară activitatea de foarte mulți ani având la bază protocoale de lucru stricte și își ghidează activitatea în baza dispozițiilor legale, tot protocolul de lucru implementat pentru siguranța oamenilor având la bază reglementările Colegiului Medicilor Dentiști din România și cel al Direcției de Sănătate Publică”, se precizează într-un comunicat de presă.

Citește și: Studiu MedLife: Imunitatea populației din România dobândită natural pentru COVID 19 este sub 2%

De asemenea, protocoalele interne de protecție, dezinfecție și sterilizare sunt constant îmbogățite cu măsuri noi care și-au dovedit eficiența și în alte clinici din Germania, Franța, Marea Britanie și SUA, îndeosebi în contextul pandemiei de coronavirus.

Citeste si:
Life Dental Spa și-a bugetat investiții de peste 2 mil. euro pentru...
Life Dental Spa și-a bugetat...

Protocolul de triaj – o măsură extrem de importantă în scăderea riscului de răspândire a noului coronavirus

Protocolul de triaj implementat în clinicile Dent Estet, încă din perioada stării de urgență, este extrem de riguros și este etapizat: tele-triajul cu durată de 15-20 de minute, în clinică pacientul completează declarația pe proprie răspundere și i se verifică temperatura cu un termometru fără contact, intrarea în clinică în care pacientului i se oferă echipament specific de unică folosință și urmează instrucțiunile de dezinfecție a mâinilor cu substanțe dezinfectante.

”Protocolul de triaj este aplicat și personalului medical și non-medical din clinică ce interacționează în mod direct cu pacienții, prin verificarea temperaturii corporale la intrarea în tură, respectarea regulilor de dezinfecție și igienă personală, purtarea echipamentului de protecție omologat și testarea rapidă pentru determinarea anticorpilor de tip IgM și IgG”, arată reprezentanții companiei.

Citeste si:
Dent Estet investeste 850.000 de euro intr-o noua clinica dentara
Dent Estet investeste 850.000...

Citește și: Dent Estet la Sibiu: Investitie de 2 milioane de euro pentru inaugurarea a doua noi clinici

Alte măsuri importante luate în clinici pentru limitarea răspândirii Covid-19

Pentru limitarea răspândirii virusului SarS-CoV-2, programarea pacienților în clinică se va realiza astfel încât să fie respectate recomandările de distanțare socială și pacienții să interacționeze cu un număr redus de persoane pe parcursul vizitei în clinică. De asemenea, vor fi amenajate mai multe zone de așteptare în interiorul și în exteriorul clinicilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri