Bani pierduți din cauza amânărilor: CFR se confruntă cu consecințele unui management ineficient

Un raport al Corpului de control al premierului la compania de stat CFR SA care a vizat perioada guvernării PSD 2017 – 2019 arată cum guvernul PSD a provocat, prin managerii impuși, o scădere a indicatorilor financiari ai companiei. Sub conducerea miniștrilor Răzvan Cuc, Felix Stroe, Lucian Șova și din nou Cuc, compania a ratat investiții masive din fonduri europene, ajungând la un grad de doar 0,04% din fondurile alocate prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF).

Potrivit informațiilor transmise de CFR SA, la data de 30.08.2019 se înregistrau 1.236 restricții de viteză permanentă cu o lungime totală de 1.335 km. Ca urmare a instituirii restricțiilor de viteză, a fost diminuată viteza medie tehnică cu care se poate circula pe infrastructura feroviară la 68,86 km/h, în comparație cu viteza proiectată a rețelei de 86,30 km/h, scrie G4Media.

Cu titlu de exemplu, viteza medie tehnică pe distanța București Nord – Brașov este de 66,78 km/h, în timp ce viteza proiectată pe această distanță este de 122,54 km/h.

Prin urmare, potrivit concluziilor 20.1 și 20.2 din raport, CFR SA a efectuat întreținere, reparații și reînnoiri într-un procent scăzut, fapt ce a condus la apariția unui număr mare de restricții de viteză, puncte periculoase și închiderea unor linii, afectând astfel siguranța feroviară și implicit limitarea vitezei de circulație a trenurilor în raport cu viteza planificată.

Citește întreaga știre pe G4Media.

Citeste si:
Repornesc trenurile internaționale! CFR Călători anunță primele rute
CFR Călători reintroduce în...

Când vom merge cu trenul de mare viteză de la București la Nădlac

Modernizarea câtorva porțiuni de zeci de kilometri de cale ferată durează, în România, între un cincinal și un deceniu. Iar, în unele cazuri, numărătoarea nici nu a început.

Din București până la Curtici trenul ajunge, cel mai devreme, în 13 ore, potrivit CFRcalatori.ro. Între cele două orașe sunt 595 de kilometri, astfel că trenul străbate țara cu 46 de kilometri pe oră.

Potrivit distanta.ro, drumul cu mașina între granița de vest a României și București se străbate în aproape jumătate din timpul pe care l-ai petrece în tren. Cu mașina ajungi în 7 ore și șase minute, în condițiile în care mașina are de străbătut 130 de kilometri prin munte, unde nu există autostradă, între Sibiu și Pitești.

Citeste si:
Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, audiată la sediul...
Sorina Pintea, fostul...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Castelul de la Arcalia, reabilitat cu 12 milioane de lei din bani europeni
Setari Cookie-uri