Studiu | Coronavirusul nu sperie ieșitul în oraș. Restaurantul standard se află în topul preferințelor românilor

Românii vor ieși în oraș pentru a mânca într-o locație odată cu ridicarea restricțiilor, principalul criteriu de alegere va fi experiența anterioară, chiar dacă numărul de vizite preconizate este la jumătate, iar intenția de a cheltui scade cu cel puțin 10% în comparație cu anul 2019, relevă un studiu exclusiv realizat de Hospitality Culture Institute și firma de cercetare de piață EXACT Business Solutions.

Potrivit studiului ce cuprinde peste 50 de indicatori relevanți pentru industrie, tipul de locație preferat pentru a ieși în oraș după ridicarea stării de urgență este restaurantul standard (47%), cu mese, în ciuda barierei COVID-19. Următorul tip de locație aflat pe lista este fast-food-ul (45%), urmând apoi supermarketurile, acelea care au la vânzare mâncare caldă (35%).

Industria de food service își va reveni în scurt timp dacă va ști să se reinventeze și să comunice cu comunitatea de fani în următoarea perioadă. Consumatorul nu mai este foarte deschis să încerce lucruri noi, îi este dor de cele care i-au lipsit în carantină, iar comportamentele din perioada de lockdown, cum ar fi creșterea serviciilor pentru delivery, nu au caracter de permanentizare.

Hospitality Culture Institute

Specialiștii Hospitality Culture Institute afirmă că, pentru a-și crește afacerile în contextul eliminării restricțiilor și a revenirii la normal, antreprenorii și managerii din industria ospitalității trebuie să se reinventeze, să se implice în organizațiile dedicate industriei și în forme moderne de educație, un exemplu actual fiind HoReCa Business Accelerator, proiect din care vor face parte 30 antreprenori din HoReCa.

Pentru a se simți în siguranță, 78% dintre respondenții care intenționează să iasă în oraș au menționat faptul că locațiile unde vor merge ar trebui să aibă o igienizare și dezinfectare programată a spațiilor, iar 77% au menționat că preferă o distanță mai mare între mese față de până acum.
Mai mult, măsurile sanitare obligatorii pentru angajați reprezintă o altă măsură de siguranță pentru că respondenții să se simtă confortabil, în timp de 69% dintre aceștia ar prefera ca locația să dispună de un spațiu deschis, cum ar fi o terasă.

Potrivit studiului Hospitality Culture Institute, 64% dintre respondenții care intenționează să comande în perioada următoare de la delivery au menționat că vor comandă mâncare gătită la delivery/livrare la domiciliu/birou cel puțin o dată pe săptămână. Motivul principal pentru care respondenții vor comanda de la delivery/livrare la domiciliu/birou este experiența anterioară și obișnuința cu o anumită locație, dar și faptul că le place mâncarea de acolo.

Totuși, în afara de respondenții care nu obișnuiesc să comande mâncare gătită de la delivery, un motiv important pentru care aceștia nu intenționează să comande de la delivery este acela al neîncrederii cu privire la angajații firmei de delivery și angajații locației care nu vor respecta măsurile sanitare obligatorii (masca, mănuși).

Studiul național în zona de food service a fost realizat în luna mai în cinci dintre cele mai mari orașe din România: București, Brașov, Timișoara, Cluj, Iași. Scopul acestui studiu este de a explora perspectiva consumatorilor în ceea ce privește locațiile de ieșit în oraș/food delivery după ridicarea stării de urgență în România (15 mai –15 iulie).

Hospitality Culture Institute reunește lideri din ospitalitate, profesioniști din diverse industrii, arhitecți, reprezentanți media, antreprenori și manageri. Cele mai importante proiecte ale Hospitality Culture Institute sunt Conferința Națională a Industriei Ospitalității, aflată la ediția a 4-a, Horeca Business Accelerator, Romanian Hospitality Awards, National Food Service research și Intimate roundtable conversations.

Citeste si:
Studiu: 1.500 și 2.000 de lei, bugetul pentru renovarea unei încăperi
Studiu: Românii alocă între...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Wizz Air anunţă noile măsuri pe care le va aplica de la 1 mai
Setari Cookie-uri