H&M va închide 170 de magazine anul acesta, din cauza pierderilor înregistrate pe fondul pandemiei de Coronavirus. Retailerul suedez de fashion anunță că se va concentra pe comerțul online, scrie retail.ro.

Vânzările nete ale H&M au scăzut cu 50% în de-al doilea trimestru fiscal (martie-mai) față de perioada similară a anului trecut. Vânzările de îmbrăcăminte și încălțăminte din trimestrul încheiat la 31 mai au ajuns la 28,7 miliarde de coronane suedeze (3,1 miliarde dolari). În ciuda declinului abrupt față de anul trecut, de -50%, vânzările H&M în această perioadă au fost ușor peste estimările analiștilor, care anticipau că vor ajunge la 27,7 miliarde coroane suedeze.

H&M a început să-și redeschidă treptat magazinele din întreaga lume la sfârșitul lunii aprilie, după ce 80% dintre ele au fost închise de pandemia de coronavirus. Vânzările în primele 13 zile ale lunii iunie au scăzut cu 20%.

Deși vânzările din locațiile fizice au continuat să scadă în comparație cu anul anterior, vânzările online ale H&M au crescut cu 36%.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri